Esi uzmanīgs: tūriste no Norvēģijas kļuva par kabatzagļu upuri

© REUTERS / Samrang PringНаручники
Наручники - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Aizturētajām ļaunprātēm draud līdz divus gadus ilgs cietumsods, iepriekš zagles jau pieķertas līdzīgos noziegumos.

RĪGA, 13. aprīlis – Sputnik, Jeļena Kirillova. Rīgas policistiem izdevās notvert divas zagles, kuras veikli aptīrīja norvēģu tūristes somu. Pazemes tunelis no Vecrīgas uz Autoostu kārtējo reizi apstiprināja savu slikto slavu. Padomju laikā to uzskatīja par visādu krāpnieku un bandītu "darba" vietu. Bet visaktīvāk un apķērīgāk šeit darbojas kabatzagles, lielākoties – čigānu nacionalitātes dāmas.

Полиция в Таллине - Sputnik Latvija
Policijā pastāstīja, kā pie robežas aizturēti autozagļi

Visbiežāk noziegums tiek veikts grupā, kurā viens var izsekot upuri un novērst tā uzmanību, otra cilvēka uzdevums – nemanīti atvērt nevērīgā garāmgājēja rokas somu, jeb mugursomu un izņemt maku, ko pēc tam, iespējams, nodos var tikt nodots ādai trešajai personai, kura iet no aizmugures un atgādina parastu garāmgājēju.

Šoreiz kabatzagles meta aci uz neuzmanīgu tūristu pāri no Norvēģijas, kuri 9. aprīlī dienas vidū nolēma nokāpt ļaužu pilnajā tunelī. Šo faktu izmantoja divas pieredzējušas zagles. Viena veikli atvēra norvēģu tūristes somu un izvilka no tās mobilo telefonu.

Cietusī neko pat nepamanīja, bet viņai par laimi, tuvumā atradās policijas darbinieki no kabatzagļu apkarošanas nodaļas.

Viņi uzreiz aizturēja zagles un konfiscēja svešo mobilo telefonu 800 eiro vērtībā.

Pēc tam ļaunprātes (1977. un 1973. gadā dzimušās) tika nogādātas Latgales priekšpilsētas Rīgas policijas nodaļā, un no turienes – īslaicīgās aizturēšanas izolatorā, jo par soda mēru tika izvēlēts arests.

Банкомат - Sputnik Latvija
Bīstams surogātpasts: aizdomās par naudas zagšanu Polijā tika aizturēti Latvijas iedzīvotāji

Kā izrādījās, arestētās ir iepriekš tiesātas par līdzīgām izdarībām. Sakarā ar notikušo ierosināts kriminālprocess, un spriežot pēc visa, tas aizdomās turētajām kabatzaglēm var noslēgties ar kārtējo cietumsodu līdz diviem gadiem.

Sen zināms, ka pazemes tuneļi stacijas un autoostas tuvumā ir Rīgas policijas galvassāpes.

Pat Rīgas reģiona kriminālpolicijas vadības priekšnieks Andrejs Sozinovs atzīst, ka kabatzagļi Rīgas dzelzceļu stacijas tuneļos vienmēr ir radījuši problēmas, taču šis ir viens no tiem gadījumiem, kad preventīvais darbs palīdzēja policijai efektīvi atklāt zādzību. Policija cer, ka tuvākajā laikā aktīvs preventīvais darbs palīdzēs samazināt kabatzādzību skaitu.

Taču, kārtības sargi tomēr atgādina: esiet uzmanīgi un parūpējieties par savu personīgo lietu drošību, it īpaši sabiedriskās vietās.

Ziņu lente
0