G7 ārlietu ministru tikšanās rezultāts

© Vincenzo PINTO / AFPВстреча министров иностранных дел стран Большой семерки
Встреча министров иностранных дел стран Большой семерки - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
G7 Ārlietu ministriju galvas tikšanās laikā Lukas pilsētā nav pieņēmuši lēmumu par jaunu sankciju ieviešanu pret Krieviju

RĪGA – 12.aprīlis – Sputnik. Francijas ārlietu ministrs Žans Marks Ero paziņoja, ka valstu "Lielā septītnieka" ārlietu ministru tikšanās laikā Lukas pilsētā lēmums par sankciju ieviešanu pret Krieviju un Sīriju netika pieņemts, vēsta RIA Novosti ar atsauci uz aģentūru Reuters.

Savukārt, Bloomberg aģentūra ziņo, ka ierobežojumu ieviešanu jautājums attiecībā pret Maskavu vispār netika apspriests.

Donalds Tramps sarunājas ar savu meitu Ivanku - Sputnik Latvija
Mediji noskaidrojuši, kā Ivanka Trampa ietekmējusi lēmumu par raķešu triecienu Sīrijā

Ero teica, ka visas G7 valstis piekrīt, ka Sīrijas prezidents Bašārs Asads nevar kļūt par valsts nākotnes daļu. Tā Francijas ĀM galva uzsver, ka pirmajam solim Sīrijas situācijas uzlabošanai ir apšaudes pārtraukšana, kuru jākontrolē starptautiskai sabiedrībai.

Iepriekš Lielbritānijas ārlietu ministrs Boris Džonsons teica, ka tikšanās laikā grasās prasīt stingrāku sankciju ieviešanu pret Krieviju. Kā raksta The Sun, britu ministrs grib, lai pēc ķīmiskā uzbrukuma Idlibā G7 publicē savstarpējo paziņojumu, saskaņā ar kuru Krievijai būtu jāpārtrauc Sīrijas prezidenta Bašāra Asada atbalstīšana un jāizved savi militāri spēki no valsts. Maskavas atteikšanās gadījumā sekos jauni ierobežojumi pie esošajiem, kuri ieviesti, sakarā ar situāciju Ukrainā, teikts avīzē.

Ceturtdienas naktī ASV izdarīja spārnoto raķešu triecienu Šairatas aerodromam Homsas provincē Sīrijā, no kura it kā esot noticis uzbrukums ar ķīmiskajiem ieročiem Idlibas provincē. Pentagons ziņoja, ka raķešu trieciens mērķēts uz Šairata aerodromu Homsas provincē. Informācija liecina, ka trieciens izdarīts ar spārnotajām raķetēm, ar ko bruņoti ASV JKS kuģi. Pentagons norādīja, ka palaistas 59 raķetes.

Homsas gubernators informēja, ka nogalināti septiņi cilvēki: pieci karavīri un divi civilie — netālā ciema iedzīvotāji. Pēc Krievijas AM informācijas divi Sīrijas karavīri pazuduši bez vēsts, četri gājuši bojā, bet seši — guvuši apdegumus, dzēšot ugunsgrēkus. Sīrijas bruņotie spēki informēja, ka bojā gājuši 10 Sīrijas karavīri.

Ziņu lente
0