ASV izdarījušas raķešu triecienu Sīrijas aviācijas bāzei

© Sputnik / Михаил Воскресенский / Pāriet pie mediju bankasHomsas pilsēta Sīrijā
Homsas pilsēta Sīrijā - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
ASV naktī uz piektdienu palaida 59 spārnotās raķetes no Jūras kara spēku kuģiem pret Sīrijas valsts aviācijas bāzi Šairatā, atbildot uz ķīmisko ieroču pielietojumu Idlibas provincē

RĪGA, 7.aprīlis — Sputnik. ASV naktī uz piektdienu veica raķešu triecienus pret valdības bāzi Sīrijā, izmantojot spārnotās raķetes, ar ko bruņoti ASV JKS kuģi.

Pēc Pentagona datiem, kopumā tika palaistas 59 raķetes.

Atzīmēts, ka ASV raķešu trieciena mērķis bija Šairatas lidlauks, no kura, kā uzskata amerikāņu valdība, tika veikti ķīmiskie uzbrukumi Idlibas provincē. Taču jau iepriekš Sīrijas ĀM galva ValidsMualems paziņoja, ka Sīrijas valsts bruņotie spēki nekad nav pielietojuši un neplāno pielietot ķīmiskos ieročus ne pret miermīlīgajiem iedzīvotājiem, ne pret teroristiem.

Pēc ASV trieciena pa Sīrijas aviācijas bāzi Maskavas un Vašingtonas koalīcijas izveidošanas perspektīva Sīrijas jautājumā kļūst apšaubāma, paziņoja Starptautisko lietu federācijas padomes komitejas galva Konstantīns Kosačevs.

"Lai vai kā, Krievijas spārnotās raķetes joprojām tiek izmantotas pret teroristiem, savukārt amerikāņu raķetes — pret valdības spēkiem, kuri cīnās pret teroristiem. Baidos, ka ar tādu pieeju tik ļoti kārotā Krievijas un Amerikas pretterorisma koalīcija Sīrijā, par kuru tik daudz runāts kopš Trampa nākšanas pie varas, paliks novārtā, tā arī nepaspējusi izveidoties," — uzrakstīja Kosačevs savā Facebook lapā.

"Arvien lielāks kļūst "Trampa sienu" skaits. Viss taču tik labi sākās. Ļoti žēl," — atzīmēja senators.

Ziņu lente
0