Jana Toma nodēvējusi Igaunijas ārlietu ministru par muļķi

© Sputnik / Вадим АнцуповEiropas Parlamenta deputāte no Igaunijas Jana Toma
Eiropas Parlamenta deputāte no Igaunijas Jana Toma - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Eiropas Parlamenta deputāte no Igaunijas Jana Toma skarbi reaģēja uz Igaunijas ārlietu ministra Svena Miksera izteikumiem, kurš atzinīgi izteicies par ASV raķešu triecienu Šairatas aviobāzē Sīrijā.

RĪGA, 9. aprīlis — Sputnik. Eiropas Parlamenta deputāte no Igaunijas Jana Toma nav varējusi savaldīt emocijas pēc Igaunijas ārlietu ministra Svena Miksera izteikumiem, kurš atzinīgi izteicies par ASV raķešu triecienu Šairatas aviobāzē Sīrijā, informē Sputnik Igaunija.

Igaunijas ārlietu ministrs savā lapā Twitter paudis uzskatu par to, ka amerikāņu spārnoto raķešu trieciens pa valdības kara aerodromu Sīrijā esot "piemērots un nepieciešams solis".

Jana Toma, kura parlamenta delegācijas sastāvā ne vienu reizi vien apmeklējusi Sīriju un tikusies ar valsts prezidentu Bašaru Asadu, atbildei uz ministra paziņojumu izmantoja neparlamentārus  vārdus.

"Kāda velna pēc? Igaunijas ārlietu ministrs atzinīgi izsakās par ASV triecienu Sīrijā? Bez ANO rezolūcijas? Karš pret citu valsti. "Piemērots un nepieciešams". "Politiskais pavērsiens". Tas nav nekāds pavērsiens, tā ir izgāšanās un starptautisko tiesisko normu pārkāpums. Pamēģiniet tik tagad pateikt, ka tās pārkāpj kāds cits un tas viss ir nepieņemami. Miksers ir muļķis, atvainojiet mani par franču valodu," — Toma uzsvēra savā lapā Facebook.

Vēlāk Igaunijas televīzijā viņa atvainojās par to, kādā vārdā nosaukusi ministru, taču paskaidroja, ka viņa reakciju uzskata par nepieļaujamu.

Jāpiebilst, ka arī Latvijas ārlietu ministrs Edgars Rinkēvičs ASV raķešu triecienu pa Sīrijas aviobāzi nosaucis par atbilstošu soli.

Ziņu lente
0