Politika

Andrejs Mamikins pēc tikšanās ar Sīrijas prezidentu pauž cerības uz pamiera īstenošanu valstī

© Foto : Официальный сайт Андрея МамыкинаДепутат Европарламента от Латвии Андрей Мамыкин
Депутат Европарламента от Латвии Андрей Мамыкин - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Neoficiālajā vizītē piedalījušies vēl divi EP deputāti, kā arī Krievijas parlamenta augšpalātas deputāti. Krievijas Federācijas padomes Starptautisko lietu komitejas priekšsēdētāju Konstantīnu Kosačovu Andrejs Mamikins raksturoja kā labu kolēģi un paziņu.

RĪGA, 31. decembris – Sputnik. Eiropas Parlamenta (EP) deputāts Andrejs Mamikins pēc tikšanās ar Sīrijas prezidentu Bašaru al Asadu pauž cerības, ka vienošanās par ugunspārtraukšanu starp Sīrijas valdību un nemierniekiem īstenosies, informē LETA.

Latvijas ārlietu ministrija - Sputnik Latvija
Rinkēvičs ir sašutis par Mamikina tikšanos ar Asadu

Politiķis sarunā ar aģentūru LETA norādīja, ka devies uz tikšanos ar Sīrijas prezidentu pēc ielūguma saņemšanas no Sīrijas vēstniecības. "Tas bija oficiāls ielūgums. Nopirku avio biļeti, rezervēju viesnīcu," – norādīja Mamikins un piebilda, ka neoficiālajā vizītē piedalījušies vēl divi EP deputāti, kā arī Krievijas parlamenta augšpalātas deputāti. Krievijas Federācijas padomes Starptautisko lietu komitejas priekšsēdētāju Konstantīnu Kosačovu Andrejs Mamikins raksturoja kā labu kolēģi un paziņu.

"Savā ziņā tas bija unikāls formāts. Diskusiju laikā runājām, ka miers Sīrijā jāpanāk par katru cenu, jo pašreizējā situācija ir briesmīga. Tā ir traģēdija," – uzsvēra politiķis.

Uz jautājumu par tēmām, kas apspriestas ar Sīrijas prezidentu, Eiropas Parlamenta deputāts pauda, ka Sīrijas prezidents ir ļoti atvērts un interesants sarunu biedrs. Tikšanās laikā politiķi noskaidrojuši, ka viņam patīk klausīties tādu pašu mūziku, kā Eiropā, kā arī apmeklēt restorānus un nodarboties ar sportu.

"Jautāju, kā viņš raugās uz Sīrijas nākotni. Asads atbildēja, ka valdība gatavo konstitucionālas izmaiņas. Tā ir gatava un pilda doto solījumu, amnestējot kaujiniekus, kuri noliek ieročus un ievēro pamieru. Ir cerība, ka pamiers tiks īstenots un nesīs reālu mieru," — izteicās politiķis.

Mamikina tikšanos kritizējis Latvijas ārlietu ministrs Edgars Rinkēvičs.

Президент Сирии Башар Асад - Sputnik Latvija
Politika
Bašars Asads: ASV uzbrukums Sīrijas armijai Deir ez Zorā nav nejaušs

Andrejs Mamikins kopā ar Janu Tomu no Igaunijas un Stefano Maullu no Itālijas, kā arī Krievijas parlamenta augšpalātas deputātiem ceturtdien Damaskā tikušies ar Sīrijas prezidentu Asadu, informē Krievijas parlamenta augšpalātas Federācijas padomes preses dienests. No Krievijas parlamenta augšpalātas delegācijā ir Federācijas padomes Starptautisko lietu komitejas priekšsēdētājs Konstantīns Kosačovs, kā arī viņa vietnieki Andrejs Kļimovs un Zijads Sabsabi.

Tikšanās laikā EP un Krievijas deputāti ar Asadu pārrunājuši situāciju Sīrijā saistībā ar panākto vienošanos par ugunspārtraukšanu no piektdienas, 30. decembra, teikts Federācijas padomes preses dienesta paziņojumā.

EP un Krievijas deputāti tikušies arī ar Sīrijas parlamenta spīkeri Hadiji Abasu un parlamenta frakciju vadītājiem, kā arī apmeklējuši pārvietoto personu centru Damaskā un Krievijas gaisa spēku bāzi Hmeimimā, ziņo Federācijas padomes preses dienests.

Ziņu lente
0