WikiLeaks publicējis kārtējo CIP dokumentu paketi

© AFP 2023 / SAUL LOEBASV Centrālās izlūkošanas pārvaldes (CIP) emblēma
ASV Centrālās izlūkošanas pārvaldes (CIP) emblēma - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Vietnes WikiLeaks darbinieki ziņo, ka publicēto dokumentu kārtējā paketē ietverti 27 dokumenti, kas veltīti CIP programmai "Sienāzis" – tā izstrādā spēcīgus vīrusus operāciju sistēmai Windows.

RĪGA, 8. aprīlis — Sputnik. Portāls WikiLeaks publicējis kārtējos slepenos dokumentus — Vault 7, kas pieder ASV Centrālās izlūkošanas pārvaldes (CIP) slepenajiem arhīviem, informē Sputnik Lietuva, atsaucoties uz aģentūru RIA Novosti.

Iepriekšējā CIP dokumentu pakete — Marble ("Marmors") — tika publicēta 31. martā.

Эмблема Центрального разведывательного управления(ЦРУ) - Sputnik Latvija
Viedoklis
WikiLeaks – CIP aizkulišu spēļu spogulis

Vietnes darbinieki informē, ka jaunās publikācijas, kas apzīmētas Grasshopper ("Sienāzis"), satur 27 dokumentus no CIP tāda paša nosaukuma programmas. Tā izveidota ar mērķi izstrādāt individuālus kaitīgos datus korporācijas Microsoft operāciju sistēmai Windows.

Portāls WikiLeaks atzīmē, ka šīs programmas darbībai nevar pretoties pat lielākās antivīrusu programmas, tostarp arī "Kasperska laboratorijas" antivīruss.

Iepriekš 7. martā portāls WikiLeaks publicēja vairāk nekā 8700 dokumentu un datņu, kas glabājušies Kiberizlūkošanas centra iekšējā tīklā. Centrs atrodas CIP galvenajā mītnē Lenglijā. Informācija liecina, ka publikācijas pirmā daļa veido nepilnu vienu procentu no dokumentu kopējā apjoma. 

CIP noliedza, ka WikiLeaks publicētie dokumenti būtu autentiski.

Maskava - Sputnik Latvija
Kremli ieinteresējusi informācija par ASV mēģinājumiem "noklausīties" Putinu

Pēc tam nezināmi hakeri uzsāka uzbrukumu WikiLeaks vietnei, kura rezultātā izjuka portāla dibinātāja Džuliāna Asanža ieplānotā preses konference.

Atgādināsim, ka Lielbritānijas Augstākā tiesa pieņēma lēmumu par Asanža ekstradīciju uz Zviedriju, kuras varasiestādes viņu apsūdz par seksuāla rakstura noziegumiem. Pats WikiLeaks dibinātājs iepriekš pauda bažas par to, ka viņs tiks nodots ASV varasiestādēm. Šajā valstī viņam var draudēt nāvessods.

Šī iemesla dēļ Džuliāns Asanžs ir patvēries Ekvadoras vēsltniecībā Londonā, kur viņam sniegts politiskais patvērums.

Ziņu lente
0