Latvijas Saeima liek visiem īpašniekiem maksāt nodokli par graustiem

© Sputnik / Sergey MelkonovDurvis. Ilustratīva fotogrāfija
Durvis. Ilustratīva fotogrāfija - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Latvijas Saeima apstiprināja likuma grozījumus par nekustamā īpašuma nodokli sabrūkošiem objektiem, ko nāksies maksāt gan valstij, gan pašvaldībām.

RĪGA, 6.aprīlis — Sputnik. Latvijas Saeima ceturtdien galīgajā lasījumā pieņēma likuma grozījumus, kas paredz nekustamā īpašuma nodokli par graustiem no 2010.gada valstij un pašvaldībām "Argumenti i fakti".

Kā tiek atzīmēts, iniciatīva pieder Latvijas Reģionu apvienības priekšsēdētājam Mārtiņam Bondaram. Viņš uzskata par negodīgu prasīt no Latvijas iedzīvotājiem nodokļus par sabrūkošiem objektiem, kuri kaitē apkārtējai videi un apdraud apkārtējos, ja valsts vienlaikus neveic nekādus ieskaitījumus budžetā.

Rīgas ēka - Sputnik Latvija
Nekustamā īpašuma nodoklis: īpašums ar konfiskāciju

Iepriekš Latvijas Saeimas budžeta un finanšu komisija pieņēma lēmumu nenorādīt konkrētu sabrūkošā objekta īpašnieku. Tādējādi likums attieksies arī uz valsts un pašvaldību nekustamo īpašumu.

Izmaiņas likumā skar sporta, inženiertehniskas ēkas, valsts apsargātos kultūras pieminekļus un nacionālās sporta bāzes, kas atzīti par kaitīgiem apkārtējai videi.

Pēc mediju datiem, Latvijā aktuāla ir nepabeigto un pamesto ēku problēma, it īpaši Rīgā. Galvaspilsētā ir vairāk nekā 400 avārijas stāvoklī esošas ēkas.

Kā uzsvēra Rīgas domes īpašuma departamenta direktore komentārā Sputnik Latvija, departaments visādi mēģina stimulēt īpašniekus apsekot nekustamos īpašumus un nenovest ēkas līdz tam, ka tās sāk kristu cilvēkiem uz galvas. Piemēram, pašvaldība var paaugstināt nekustamā īpašuma nodokli par 3% vai uzlikt sodu desmitiem tūkstošu eiro apmērā.

Ziņu lente
0