Mediji: Krievijā bērniem grib aizliegt izmantot sociālos tīklus

© Pixabay / cherylt23Дети за компьютером
Дети за компьютером - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Reģistrējoties sociālajos tīklos, lietotājiem nāksies sniegt pases datus. Turklāt bērniem līdz 14 gadiem pieeja sociālajiem tīkliem tiks aizliegta

RĪGA, 5. aprīlis – Sputnik. Ļeņingradas apgabala likumdošanas sanāksme izstrādāja likumprojektu "Par sociālo tīklu darbības tiesisko regulēšanu", kurš paredz stingru lietotāju pieejas un identifikācijas kārtību, vēsta RIA Novosti ar atsauci uz avīzi "Izvestija".

Ukrainā ierosināts bloķēt sociālos tīklus Odnoklassniki un VKontakte - Sputnik Latvija
Ukrainā ierosināts bloķēt sociālos tīklus "Odnoklassniki" un "VKontakte"

Reģistrējoties sociālajos tīklos, lietotājiem nāksies sniegt pases datus, atzīmē izdevums. Turklāt bērniem līdz 14 gadiem pieeja sociālajiem tīkliem tiks aizliegta. 

Saskaņā ar dokumentu ja servisa īpašnieks reģistrācijas laikā neveiks Krievijas un ārzemju pilsoņu pases datu pārbaudi, viņam varētu piemērot sodu no 100 tūkstošiem līdz 300 tūkstošiem rubļu. Ja lietotājs nav paziņojis par izmaiņām datos vai apzināti sniedzis nepatiesu informāciju, viņam draud sods no viena līdz trīs tūkstošiem rubļu.

Tiek atzīmēts, ka sociālajā tīklā drīkst izveidot tikai vienu profilu un tikai ar īstu vārdu un uzvārdu, citos gadījumos paredzēts sods: tīkla īpašniekam – līdz 300 tūkstošiem rubļu, lietotājam – līdz pieciem tūkstošiem rubļu. Turklāt tiem, kam vēl nav 18 gadi, aizliegs pievienoties sabiedrībām, kur ir publicēta bērniem aizliegta informācija. Pretējā gadījumā vecākiem nāksies samaksāt sodu līdz diviem tūkstošiem rubļu.

Meitenes ar tālruni. Foto no arhīva - Sputnik Latvija
Sociālie tīkli – labums vai ļaunums?

Likums regulēs arī preču pārdošanu nepilngadīgajiem sociālajos tīklos. Dokuments paredz "kulta un maģiska rakstura un smēķējamo maisījumu" reklāmas aizliegumu.

Viens no iniciatīvas autoriem, Ļeņingradas likumdošanas sanāksmes deputāts, Vladimirs Petrovs paskaidroja izdevumam, ka likumam jāstājas spēkā no 2018. gada 1. janvāra. Vēl viena dokumenta iniciatīva ir pilnīgs sociālo tīklu izmantošanas aizliegums darba laikā budžeta nozaru darbiniekiem.

Iesniegt likumprojektu Valsts domē plāno 5. aprīlī.

Ziņu lente
0