Ukrainā ierosināts bloķēt sociālos tīklus "Odnoklassniki" un "VKontakte"

© Sputnik / Владимир Трефилов / Pāriet pie mediju bankasUkrainā ierosināts bloķēt sociālos tīklus "Odnoklassniki" un "VKontakte"
Ukrainā ierosināts bloķēt sociālos tīklus Odnoklassniki un VKontakte - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Ukrainas iekšlietu ministra padomnieks Zorjans Škirjaks ierosinājis bloķēt Krievijas sociālos tīklus "Odnoklassniki" un "VKontakte".

RĪGA, 18. februāris — Sputnik. Ukrainas iekšlietu ministra padomnieks Zorjans Škirjaks aicinājis valdību bloķēt valstī Krievijas sociālos tīklus "Odnoklassniki" un "VKontakte", informē RIA Novosti, atsaucoties uz telekanāla "112 Ukraina" vietnē publicēto informāciju.

Ukrainas Augstākajā rada. Foto no arhīva - Sputnik Latvija
Ukrainas Augstākajā radā reģistrēts likumprojekts par ukraiņu valodas izņēmuma tiesībām

"Esmu pārliecināts, ka jāpieņem lēmums par Krievijas sociālo tīklu "VKontakte" un "Odnoklassniki" bloķēšanu, ko patlaban pilnībā kontrolē un pārvalda Krievijas specdienesti," — vietne citē politiķa teikto.

Škirjaks pauda cerību, ka Izglītības ministrija atbalstīs sociālo tīklu bloķēšanu. Pēc viņa domām, skolotāju un psihologu pienākums ir stāstīt skolēniem par "VKontakte" un "Odnoklassniku" kaitīgo ietekmi.

Pērnā gada decembrī Krimas prokuratūra, kas tika izveidota Ukrainā pēc pussalas atkalpievienošanās Krievijas teritorijai, ierosināja krimināllietu pret tīmekļa vietni Booking.com. Likumsargiem nepatika, ka interneta resursā iespējams rezervēt viesnīcas Krimā.

Ziņu lente
0