Polijas tiesa likusi Krievijai samaksāt gandrīz 2 miljonus dolāru par nekustāmā īpašuma lietošanu

© Sputnik / Владимир Песня / Pāriet pie mediju bankasУлица Краковское Предместье в центре Варшавы
Улица Краковское Предместье в центре Варшавы - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
2017. gada 3. aprīlī Varšavas Apgabaltiesa piesprieda "caur vēstniecību Varšavā piedzīt no Krievijas 7 659 45 zlotu" par ēkas lietošanu Polijas galvaspilsētā.

RĪGA, 4. aprīlis – Sputnik. Tiesa Polijā uzlikusi saistības Krievijai samaksāt vairāk nekā 7,6 miljonus zlotu (gandrīz 2 miljoni dolāru) par nekustamā īpašuma lietošanu Varšavā, ziņo RIA Novosti korespondents. 

Iepriekš tika ziņots, ka Varšavas mērs pieprasa no Krievijas 16 miljonus zlotu par Krievijas vēstniecības nesaskaņotu divu ēku lietošanu Varšavā, Bobroveckas ielā 2b 2009.-2015. gadā un Keleckas ielā 45 2012.-2015. gadā.

Газпром, бурение газовой скважины - Sputnik Latvija
Latvija, Lietuva, Polija un Ukraina apvienojušās pret "Gazprom"

Pirmdien Varšavas Apgabaltiesa piespriedusi "caur vēstniecību Varšavā piedzīt no Krievijas 7 659 45 zlotus" par ēkas lietošanu Keleckas ielā.

Tāpat, saskaņā ar tiesas lēmumu, Krievijai ir piemērota maksa par tiesvedību 17,4 tūkstošu zlotu (aptuveni 4,3 tūkstoši dolāru) apmērā un tiesas nodeva 100 tūkstošu zlotu (aptuveni 25 tūkstoši dolāru) apmērā.

Krievija izmanto vairākus nekustamā īpašuma objektus Varšavā. Daži no tiem ir Krievijas īpašums, daži tiek lietoti saskaņā ar līgumiem. Taču daži objekti Varšavā un Gdaņskā, pēc Polijas domām, tiek izmantoti bez nepieciešamajiem līgumiem, tādēļ ieviesta maksas sistēma, kuras pārkāpšanas gadījumā Polija drīkst vērsties tiesā.

2016. gada oktobra beigās Varšavas tiesa izlēma nodot Polijas īpašumā ēku Jana III Sobeska ielā 100, kur atradās bijusī padomju diplomātu viesnīca, kas pašreiz netiek izmantota. Krievijas vēstniecībā norādīja, ka tamlīdzīgi jautājumi tiek apspriesti divstarpējās ĀM pārrunās un to iesniegšana tiesā ir nepamatota.

Ziņu lente
0