Valsts policija sākusi pārbaudi sakarā ar karodziņu policista mašīnā

© Sputnik / Тарас Литвиненко / Pāriet pie mediju bankasРоссийский флаг в салоне автомобиля
Российский флаг в салоне автомобиля - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Valsts policija noskaidrojusi, ka Ziemeļu rajona Kriminālpolicijas nodaļas vecākā inspektora mašīnā ir lentīte Krievijas karoga krāsās, un dienesta pārbaudē noskaidros, vai šis fakts atbilst policista ētikai.

RĪGA, 23. marts – Sputnik. Valsts policija dienesta pārbaudē noskaidros, vai policista ētikai atbilst dienesta amatpersonas automašīnas rotāšana ar citas valsts simboliku, informē iestādes preses dienests.

14. martā sociālajos tīklos parādījās automašīnas fotogrāfija, kuras logā redzams IeM autostāvvietas atļauja un lentīte Krievijas karoga krāsās (patlaban ieraksts ir dzēsts vai apskatei slēgts). 17. martā Valsts policija savā lapā Twitter tīklā ziņoja, ka šajā jautājumā ierosināta dienesta pārbaude un lūdza autoru precizēt, kur un kad attēls uzņemts.

Policijā informēja, ka Iekšlietu ministrijas izsniegtās atļaujas iespējams novietot automašīnā redzamā vietā tikai apstākļos, ja tā novietota pie ēkas, kurā atrodas IeM iestādes. Fakts tiks pārbaudīts, turklāt vienlaikus tiks izvērtēts fakts par to, ka automašīnā, ko lieto Ziemeļu rajona Kriminālpolicijas nodaļas vecākais inspektors, atrodas citas valsts, konkrēti – Krievijas, simbolika.

Valsts policija piebilda, ka sūdzības tiks pieņemtas gadījumā, ja automašīnā izvietots jebkuras citas valsts karogs.

Iekšlietu ministrs Rihards Kozlovskis paudis nožēlu par šo situāciju un norādījis, ka apspriedis jautājumu ar Valsts policijas priekšnieku Intu Ķuzi.

Ziņu lente
0