Pakistānā tempļa uzraugs nogalinājis 20 draudzes locekļus

© REUTERS/StringerPakistānā tempļa uzraugs nogalinājis 20 draudzes locekļus
Pakistānā tempļa uzraugs nogalinājis 20 draudzes locekļus - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Par notikušo kļuva zināms, pateicoties trim sievietēm, kurām izdevies aizbēgt. Policija aizturējusi noziedznieku un vēl divus cilvēkus, iespējams, viņa līdzdalībniekus. Templī tika atrastas 20 cilvēku mirstīgās atliekas.

RĪGA, 2. aprīlis — Sputnik. Psihiski slims tempļa uzraugs Pendžabas provincē nogalinājis 20 un ievainojis vēl trīs cilvēkus, ziņo RIA Novosti, atsaucoties uz vietējo izdevumu Dawn.

Incidents noticis naktī uz piektdienu pilsētā Sargodhā. Kā pastāstīja izdzīvojušie upuri, Ali Ahmeda Gudžara mauzoleja tempļa uzraugs, Lahoras iedzīvotājs Abduls Vahīds pa tālruni ataicinājis vairāk nekā 20 cilvēkus uz templi un pa vienam uzņēmis viņus vienā no istabām. Uzraugs uzcienāja apmeklētājus ar maltīti, kurai tika pievienota neidentificēta narkotiska viela, tad izģērba viņus, piekāva ar nūju un grieza ar nazi.

Bašars Asads - Sputnik Latvija
Intervija
Bašars Asads intervijā nosodījis Amnesty International un skaidrojis valdības politiku

Kā vēsta televīzijas kanāls Geo TV, atsaucoties uz vietējām varas iestādēm, Vahīds uzsvēra, ka ar piekaušanu viņš sekmē savu sekotāju garīgo attīrīšanu.

Pēc Sargodhas policijas pārstāvja teiktā, aizdomās turētais, kurš izrādījās Pakistānas vēlēšanas komitejas darbinieks, ir garīgi nelīdzsvarots. Turklāt, saskaņā ar citiem Pakistānas medijiem, šī nav pirmā agresijas izpausme attiecībā uz viņa draudzes locekļiem, taču tā ir pirmā, kas beigusies ar nāvi. Pēc vietējo iedzīvotāju stāstītā, uzraugs divas reizes mēnesī apmeklēja templi un "mocīja" cilvēkus ar uguni, skaidrojot, ka tā esot atveseļošanas procedūra.

Ziņu lente
0