Galerija "Arka" Viļņā aicina apmeklēt izstādi "Mākslas dialogs"

© Foto : facebook / Galerija ArkaGalerija "Arka" Viļņā. Foto no arhīva
Galerija Arka Viļņā. Foto no arhīva - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Galerija "Arka" Viļņā atklāta Lietuvas, Baltkrievijas un Krievijas mākslinieku darbu izstāde, kurā pārstāvēti 18 plaši pazīstami autori.

RĪGA, 2. aprīlis — Sputnik. Jau ceturto pavasari Viļņā līdz ar citiem kultūras pasākumiem notiks izstāde "Mākslas dialogs", stāsta Sputnik Lietuva, atsaucoties uz ziņu portālu Kurier.lt.

Šajā pasākumā vienuviet tiek pulcēti mākslinieki no Lietuvas, Krievijas un Baltkrievijas, kur viņiem tiks dāvāta iespēja iepazīstināt Lietuvas iedzīvotājus ar trīs valstu moderno reālistisko mākslu.

Autobuss Tallinā. Foto no arhīva - Sputnik Latvija
Tallina dāsni dāvā pilsētas viesiem bezmaksas sabiedrisko transportu

Jau otro gadu izstāde notiks galerijā "Arka" — pašā Viļņas vecpilsētas centrā.

Projektu "Mākslas dialogs" organizējis kultūras un biznesa centrs "Maskavas nams" Viļņā. To atbalsta arī Krievijas vēstniecība Lietuvā, Maskavas valdība, Krievijas Mākslinieku savienība un Lietuvas Mākslinieku savienība.

Ekspozīcijas atklāšanas laikā galerijas "Arka" direktore māksliniece Dovile Tomkute-Veleckiene pastāstīja, ka viņa ļoti priecājas par iespēju iepazīstināt skatītājus ar aktuālo un daudzpusīgo gleznu izstādi ar simbolisko nosaukumu "Mākslas dialogs".

Viņa pauda cerību, ka sadarbība ar izstādes organizatoriem paplašināsies visdažādākajās formās.
Ekspozīcijā iekļautas 18 mākslinieku gleznas no Lietuvas, Krievijas un Baltkrievijas, turklāt tajā demonstrēti lietuviešu juvelieru Jurates Kalvaitenes un Jevgēņijas Valašinaites-Mikšenes valdzinošie darbi.

Выставка в честь Терешковой в Лондоне - Sputnik Latvija
Londonā atklāta Valentīnai Tereškovai veltīta izstāde

Izstādes organizatore, kultūras un biznesa centra "Maskavas nams" direktore Aleksandra Makarova uzsvēra, ka ar katru gadu pasākuma autoritāte pieaug, un daudznacionālajā pilsētā Viļņā no jauna atvērta slavenu mākslinieku izstāde.

Izstādes darbā piedalās Krievijas Tautas mākslinieki Vitālijs Mironovs un Igors Orlovs, Krievijas Nopelniem bagātie mākslinieki Nikolajs Burtovs un Nikolajs Želtuško; baltkrievu mākslinieki Aleksandrs Demidovs, Jūlija Macuro, Jekaterina Sumareva, Darja Sumareva-Kopača; lietuviešu mākslinieki — Viktors Biņķis, Jurijs Griogorovičs, Tatjana Mazajeva, Česlovs Polonskis, Vladimirs Poļiščuks, Juozs Pranckēvičs, Vladimirs Pustovojs. Anatolijs Stiško, Aļģimants Šigžda, Jeļeja Zavadskene. Izstāde būs atvērta līdz 8. aprīlim.

Ziņu lente
0