Tallina dāsni dāvā pilsētas viesiem bezmaksas sabiedrisko transportu

© Sputnik / Вадим АнцуповAutobuss Tallinā. Foto no arhīva
Autobuss Tallinā. Foto no arhīva - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Izbaudīt Tallinas skaistumu, piedalīties nozīmīgās sacensībās un forumos, un pie reizes bezmaksas pabraukāt sabiedriskajā transportā – tādu patīkamu notikumu pārpilnību Igaunijas galvaspilsēta sola liela mēroga starptautisku pasākumu dalībniekiem.

RĪGA, 30.marts — Sputnik. Pēc Tallinas pilsētas valdes lēmuma, Igaunijas galvaspilsētā notiekošo liela mēroga starptautisko pasākumu dalībnieki drīkstēs bez maksas izmantot sabiedriskā transporta pakalpojumus, vēsta Sputnik Igaunija ar atsauci uz tallinn.ee.

Piemēram, no šodienas līdz 2.aprīlim šo patīkamo iespēju drīkstēs izmantot Tallinas mūzikas nedēļas dalībnieki, tāpat kā sacensību dalībnieki, kuri Palusalu piemiņai veltītajās cīņās no 30.marta līdz 8.aprīlim. No 19. līdz 21.jūnijam bezmaksas sabiedriskais transports nodrošināts jauniešu futbola turnīra dalībniekiem, bet no 21. līdz 27.septembrim — Eiropas konkursa jaunajiem zinātniekiem.

Troleibuss Rīgā. Foto no arhīva - Sputnik Latvija
Trešās grupas invalīdi cīnās par bezmaksas transportu

Šis viesmīlīgais pilsētas pakalpojums jau ir ieplānots arī nākamajam gadam, piemēram, no 2018.gada 3. līdz 11.martam bezmaksas transports Tallinas būs pieejams ziemas čempionāta peldēšanā dalībniekiem.

Kļuvis zināms, ka bezmaksas pilsētas transporta bonus sagaida arī somu pilsoņus 9. un 10.jūnijā — laikā, kad Igaunijas galvaspilsētā svinēs Somijas 100. gadadienu.

Tāds lēmums izskanējis Somijas Republikas vēstniecībā pilsētas valdes locekļu brokastīs ar Somijas vēstnieku Igaunijā Kirsti Narinenu.

Puses sniegušas viena otrai informāciju par kopējiem kaimiņvalstu projektiem, piemēram, par mobilās stāvvietas izveidi un pētījumiem par tuneļa izbūves rentabilitāti starp abu valstu galvaspilsētām.

Tika apspriesti arī jautājumi, kuri saistīti ar Somijas 100. gadadienas svinībām Igaunijā. Jau zināms, ka 10.jūnijā Tallinā notiks plašs kopējais koncerts, Marjamā pilī atvērsies tematiska izstāde, starp divu valstu komandām notiks futbola mačs, kā arī ieplānots gardēžu festivāls, kurā viesiem tiks piedāvāti somu virtuves ēdieni.

Plašāka informācija par svētku pasākumiem ir atrodama oficiālajā mājas lapā soome100.ee.

Югла. Автобусная остановка - Sputnik Latvija
Rīgas domi aicina ievest jaunu sabiedriskā transporta maršrutu

Kā iepriekš ziņoja Sputnik Igaunija, 2013.gadā Tallina kļuva par Eiropas galvaspilsētu, kuras iedzīvotāji nemaksā par sabiedriskā transporta izmantošanu.

Arī tagad Tallina negrasās atteikties no bezmaksas sabiedriskā transporta un šogad iztērēs tā attīstībai 25 miljonus eiro. Šie līdzekļi dāvās iespēju iegādāties jaunus ekoloģiski nekaitīgus hibrīda autobusi un pilnībā atjaunot tramvaju parks.

Pēdējos piecos gados sabiedriskā transporta attīstībā pilsēta ir ieguldījusi 130 miljonus eiro. Vidējais pilsētas transporta vecums uz doto brīdi sastāda 8,8 gadus. Kopumā tika iegādāti 125 jauni autobusi, to skaitā 24 hibrīdie transporta līdzekļi, ar ekoloģiskajiem autobusiem tika aizvietoti 2., 6. un 7. maršruta trolejbusi.

Ziņu lente
0