Londonas Augstā tiesa nostājusies Krievijas pusē Ukrainas parāda lietā

© Sputnik / Рамиль Ситдиков / Pāriet pie mediju bankasKrievijas finanšu ministrs Antons Siluanovs
Krievijas finanšu ministrs Antons Siluanovs - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Trešdien tiesa pieņēma lēmumu apmierināt Krievijas prasību izskatīt tās pretenzijas paātrinātās tiesvedības kārtībā.

RĪGA, 30. marts — Sputnik. Krievija ir pārliecināta, ka Ukrainas apelācija lietā par trīs miljardus dolāru lieto parādu tiks izskatīta tikpat objektīvi kā Krievijas prasība Londonas Augstajā tiesā, pavēstījis Krievijas finanšu ministrs Antons Siluanovs, informē RIA Novosti.

"Cik zināms, Ukraina iecerējusi iesniegt apelāciju Londonas Apelācijas tiesā. Tas aizņems zināmu laiku. Mēs esam pārliecināti, ka apelācija tiks izskatīta tikpat objektīvi kā Krievijas prasība Londonas Augstajā tiesā," — uzsvēra Siluanovs intervijā telekanālam "Rossija 24".

"Mēs plānojam spert visus tālākos soļus, lai iekasētu līdzekļus, ko Ukraina ir parādā Krievijas Federācijai atbilstoši saistībām, ko tā uzņēmusies," — piebilda ministrs. Viņš paskaidroja, ka saistību summa pārsniedz trīs miljardus, jo procenti, kas uzkrājušies kopš parāds netiek apkalpots, arī tiks ieskaitīti summā, kas tiks pieprasīta no Ukrainas.

Porošenko - Sputnik Latvija
Porošenko vēlas atcelt sankcijas pret Krieviju un organizēt referendumu par dalību NATO

Trešdien tiesa pieņēma lēmumu apmierināt Krievijas prasību izskatīt tās pretenzijas paātrinātās tiesvedības kārtībā, tas ir, bez pilna apjoma tiesvedības, kas, ietver, piemēram, pušu debates. Krievijas Finanšu ministrija pavēstīja, ka lūgums iesniegts, ņemot vērā to, ka Ukrainai nav reālu iespēju apstrīdēt parāda apmaksas pieprasījumu.

Vienlaikus FM atzīmēja, ka Ukraina jau ir pavēstījusi par savu nodomu apstrīdēt lēmumu Londonas Apelācijas tiesā.

Ukrainas suverēnās obligācijas trīs miljardu dolāru vērtībā tika izvietotas par labu Krievijai 2013. gada nogalē. Līdz 2015. gada beigām Kijeva parādu apkalpoja, taču pēc tam pieļāva defoltu attiecībā uz šiem vērtspapīriem.

Vēlāk Ukrainas valdība ierosināja Maskavai restrukturēt parādu saskaņā ar komerciālo kreditoru noteikumiem, tomēr Krievija uzstāja, ka parāds ir suverēns un piedāvāja strīda atrisināšanu pirmstiesas kārtībā. Atbilde no Ukrainas netika saņemta, tāpēc lieta tika nodota izskatīšanai tiesā.

Ziņu lente
0