ASV Valsts departaments atklāja jauno pret Krieviju vērsto sankciju iniciatoru

Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Lēmumu par jaunu sankciju ieviešanu attiecībā pret Krieviju pieņēma bijusī ASV administrācija. Savu pilnvaru termiņa beigās Baraks Obama norīkojis izsūtīt no ASV Krievijas diplomātu ģimenes, kā arī parakstīja likumprojektu par sankciju paplašināšanu pret dažām personām tā saucamās Krievijas puses iejaukšanās Amerikas vēlēšanu gaitā dēļ.

RĪGA, 28. marts – Sputnik. Bijušā ASV prezidenta Baraka Obamas administrācija pieņēma lēmumu par jaunu sankciju ieviešanu attiecībā pret Krievijas uzņēmumiem, paziņoja RIA Novosti Valsts departamenta pārstāvis.

"Lēmums ieviest sankcijas pret šo personu un kompāniju grupu Valsts departaments pieņēma 2017. gada 17. janvārī, " – paziņoja iestādes pārstāvis. Jaunā administrācija izpētīja dokumentu pirms tā nodošanas kongresā, piebilda viņš.

Donalds Tramps iestājās prezidenta amatā 20. janvārī.

Astoņi Krievijas uzņēmumi iekļuvuši sankciju sarakstā, kuru Vašingtona pasludināja 24. martā. Trīs dienas iepriekš ierobežojumi tika ieviesti attiecībā pret uzņēmumiem: "Rosoboroneksport", apvienība "Aviaeksport", nevalstiskās organizācijas "Mašīnbūves konstruktoru birojs" un "Bazalt", Uļjanovskas Civilās aviācijas institūtu, Urālu Civilās aviācijas treniņu centru, Žukovska un Gagarina vārdā nosaukto Gaisa kara akadēmiju un 150. Aviācijas remonta rūpnīcu Kaļiņingradas apgabalā. 

Valsts departamentā toreiz paskaidroja, ka sankcijas ieviestas sakarā ar amerikāņu likumu par masveida ieroču izplatīšanas aizliegumu Sīrijā, Irānā un Ziemeļkoreja. Kāda tieši ir Krievijas uzņēmumu vaina, Valsts departaments nenorādīja.

Площадь Васильевский спуск и Красная площадь в Москве - Sputnik Latvija
Politika
Krievijas iedzīvotāji uzskata, ka par sankciju atcelšanu nav jācīnās

Krievijas ĀM paziņoja, ka jaunās sankcijas izraisa nesaprašanu un vilšanos, ir pretrunā ar ASV paziņojumiem par terorisma apkarošanas prioritāti, kā arī iedragā savstarpējās cīņas ar ISIS perspektīvas.

Oficiālā Krievijas ĀM pārstāve Marija Zaharova atzīmēja, ka jauni ierobežojumi neradīs valstī nopietnas problēmas, bet kārtējā sankciju sarakstā iekļuvušā uzņēmuma "Rosoboroneksport" mātes kompānijā "Rosteh", uzsvēra, ka dažādi Rietumu ierobežojumi kļūst par papildus impulsu jaunu tehnoloģiju attīstībai un ir tikai par labu Krievijas uzņēmumam.

Krievijas un Rietumu attiecības pasliktinājās Krimā un Ukrainā izveidojušās situācijas dēļ. 2014. gada jūlijā Eiropas Savienība un ASV ieviesa ierobežojošus pasākumus pret veselām Krievijas ekonomikas nozarēm. Rezultātā Krievija ierobežoja pārtikas produktu importu no valstīm, kas iniciējušas pret to vērstās sankcijas. Bijušais ASV prezidents Baraks Obama sankcijas pagarināja, Eiropas valstu līderi vienojās par ierobežojumu pagarināšanu līdz 2017. gada 15. septembrim.

Ziņu lente
0