Krievijas un NATO Padomes sēdē informācija par "Iskanderiem" Kaļiņingradas apgabalā netiks sniegta

© Sputnik / Сергей Орлов / Pāriet pie mediju bankasОперативно-тактические ракетные комплексы "Искандер-М"
Оперативно-тактические ракетные комплексы Искандер-М - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Krievijā rada bažas NATO bataljonu izvēršana Polijā un Baltijas valstīs, bet Ziemeļatlantijas aliansē – mācības, ko organizē Krievija: "Rietumi", "Kaukāzs" un manevri Krimā.

RĪGA, 26. marts — Sputnik. Maskava neplāno atskaitīties NATO jautājumā par kompleksu "Iskander" izvietošanu Kaļiņingradas apgabalā, RIA Novosti pastāstīja Ārlietu ministrijas Eiropas sadarbības departamenta direktors Andrejs Keļins.

Iepriekš žurnāls Spiegel informēja, ka gaidāmajā Krievijas un NATO Padomes sēdē Brisele vēlas pieprasīt Maskavas paskaidrojumus par "Iskanderu" pārvietošanu uz Kaļiņingradas apkaimi.

"Nekādas atskaites nebūs, par to nevar būt ne runas," – teica Keļins, atbildot uz lūgumu komentēt šo informāciju.

ĀM pārstāvis pavēstīja, ka tikšanās laikā puses informēs par savu viedokli nozīmīgākajos jautājumos, kuri patlaban satrauc abas puses.

Lietuvas prezidente Daļa Grībauskaite. Foto no arhīva - Sputnik Latvija
Lietuvas prezidente nosaukusi Krieviju par draudu visai Eiropai

Pēc viņa vārdiem, Krievijā rada bažas NATO bataljonu izvēršana Polijā un Baltijas valstīs, bet Ziemeļatlantijas aliansē – mācības, ko organizē Krievija: "Rietumi", "Kaukāzs" un manevri Krimā.

"Tiks apspriesti šie jautājumi: caurskatamība, viedokļu apmaiņa un pašreizējo bažu mazināšana," – paskaidroja politiķis.

Viņš piebilda, ka sēde notiks "pastāvīgo pārstāvju un vēstnieku līmenī".

NATO jau vairākkārt uzsvērusi, ka to satrauc "Iskanderu" pārvietošana uz Kaļiņingradas apkaimi. Krievijas valdība atgādina, ka tiek darīts viss nepieciešamais, lai nodrošinātos NATO ekspansijas apstākļos. Pie tam Krievijas ārlietu ministrs Sergejs Lavrovs atgādināja, ka, atšķirībā no ASV, Maskava izvieto ieročus savā teritorijā.

Ziņu lente
0