Sputnik Lietuva nolēmusi iesūdzēt tiesā Baltic News Service

© SputnikSputnik Lietuva
Sputnik Lietuva - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Informācija aģentūras BNS un Sputnik līguma laušanas likumīgumu izskatīs Viļņas apgabala tiesā.

RĪGA, 21.marts — Sputnik. Viļņas apgabala tiesa ir pieņēmusi izskatīšanai prasību atzīt nelikumīgu un nepamatotu ziņu aģentūras Baltic News Service (BNS) darbību pret Sputnik, ziņo aģentūras preses dienests.

2017.gada janvārī Sputnik Lietuva saņēma oficiālu vēstuli no bijušā BNS ziņu aģentūras vadītāja Toma Balžaka, kurā viņš paziņoja par vienpusēju informācijas materiālu piegādes līguma laušanu ar Sputnik Lietuva. Sputnik no savas puses pildīja visas līgumā paredzētās saistības pilnā apmērā.

"Priekšlaicīga līguma laušana no BNS puses ir nelikumīga un nepamatota. BNS kompānijai nebija tiesību vienpusējā kārtībā atteikties izpildīt līguma saistības. Šādas tiesības tai nesniedz ne likums, ne līguma nolikums," — teica Andrejs Blagodirenko, Sputnik vadītājs NVS un Baltijas valstīs.

Atgādināsim, ka līdz ar Lietuvu, vienpusējā kārtībā lauza līgumus ar Sputnik Latvija un Sputnik Igaunija informācijas aģentūras LETA un BNS.

Sputnik. Foto no arhīva - Sputnik Latvija
Viedoklis
BNS lauž līgumu ar Sputnik: ekonomiski neadekvāta rīcība

Aģentūra BNS oficiālā vēstulē paziņoja, ka pārtrauks sniegt informācijas materiālus Sputnik Igaunija. Latvijas LETA paziņoja, ka pārtrauks sadarbību ar Sputnik Latvija sākot ar 1.martu, vēsta Sputnik Lietuva.

Tik ātra, nepamatota un praktiski vienlaicīga līgumu laušana visās trijās valstīs — Latvijā, Igaunijā un Lietuvā — liek domāt tikai par politiski motivētiem lēmumiem. Tiešs pierādījums tam ir bijušā BNS vadītāja Toma Balžaka reakcija uz Sputnik Lietuva pieprasījumu, kurš paziņoja, ka BNS nolēma " nesadarboties ar masu medijiem, kuri mūsu valstī publicē propagandas materiālus un neatbilst brīvu masu mediju principiem".

"Baltijas valstu varasiestādes jau sen mēģina ierobežot Krievijas mediju darbību, tostarp arī Sputnik. Tā, 2016.gada pavasarī Sputnik Latvija mājas lapa tika bloķēta domēna.lv zonā it kā ES Padomes rīkojuma pārkāpumu dēļ par ierobežošanas pasākumiem "sakarā Ukrainas teritoriālās vienotības, suverenitātes un neatkarības apdraudējumu". Šī gada februārī kļuva zināms, ka Igaunijas specdienests ieteicis valsts ierēdņiem atteikties no saziņas ar Sputnik darbiniekiem," — teikts preses dienesta komentāros.

Sputnik - Sputnik Latvija
Viedoklis
Sputnik aizskāris "augstākās vērtības". Kāpēc ar to vairs nedraudzējas aģentūra LETA

Krievijas Ārlietu ministrija pārmeta Baltijas valstu varasiestādēm koordinētu politiku, kuras rezultātā ikviena persona, kas saistīta ar Krievijas plašsaziņu līdzekļiem, tiek uzskatīta par vajāšanas objektu. Pēc Krievijas Ārlietu ministrijas uzskatiem, masu mediju apspiešanas gadījumi Baltijā "uzskatāmi demonstrē, ko dzīvē var maksāt demagoģiskie Viļņas, Rīgas un Tallinas paziņojumi par demokrātijas un vārda brīvības principa ievērošanu".

Sputnik (sputniknews.com) — ziņu aģentūra un radio ar multivides informatīvajiem centriem dažādās valstīs. Sputnik darbā tiek izmantotas tīmekļa vietnes, analogās un digitālās radiopārraides, mobilās lietojumprogrammas un profili sociālajo stīklos. Abonentiem Sputnik sniedz informāciju visu diennakti — tā pieejama angļu, arābu, spāņu un ķīniešu valodās.

Ziņu lente
0