Tillersons plāno apmeklēt Krieviju aprīlī, taču Maskava to neapstiprina

© AP Photo/Mark SchiefelbeinASV valsts sekretārs Rekss Tilersons
ASV valsts sekretārs Rekss Tilersons - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
ASV Valsts departaments apstiprinājis, ka ASV valsts sekretārs Rekss Tillersons apmeklēs Krieviju aprīlī pēc G7 tikšanās Itālijā.

RĪGA, 21.marts — Sputnik. ASV valsts sekretārs Rekss Tillersons apmeklēs Krieviju aprīlī, Valsts departaments paziņoja RIA Novosti.

"Aprīlī viņš (Tillersons) dosies uz G7 tikšanos Itālijā, un pēc tam — vizītē Krievijā," — pastāstīja atbildīgās institūcijas pārstāvis.

Aģentūra Reuters pirms tam paziņoja, ka Tillersona vizīte ir paredzēta 12.aprīlī.

ASV valsts sekretārs Rekss Tilersons - Sputnik Latvija
Tillersons: pret Krieviju vērstās sankcijas saglabāsies

ASV Valsts departaments pirmdienas vakarā neapgalvoja, ka valsts sekretārs Rekss Tillersons plāno apmeklēt Maskavu 12.aprīlī.

"Šobrīd mums nav nekādu paziņojumu par (valsts sekretāra — red.) braucieniem. Mēs aicinām jūs sekot līdzi Valsts departamenta jaunākajai informācijai valsts sekretāra darba sarakstā," — iepriekš paziņoja aģentūrai Amerikas Valsts departamenta pārstāvis.

Šī būs pirmā Tillersona vizīte Krievijā. Pēc viņa stāšanās amatā politiķis tikai vienu reizi ticies savu kolēģi no Krievijas — Sergeju Lavrovu 16.februārī Bonnā. Oficiālā Krievijas ĀM pārstāve Marija Zaharova paziņoja, ka Maskava pagaidām negrasās apstiprināt vai noliegt ziņas par ASV valsts sekretāra vizīti. Par to viņa uzrakstīja savā Facebook sociālā tīkla lapā.

Viņa uzsver, ka, "pēc divu avotu sniegtajiem datiem, Tillersons plāno apmeklēt Maskavu 12.aprīlī", oficiālus komentārus ASV Vasts departamenta pārstāvis Marks Toners par iespējamu Tillersona vizīti nav sniedzis.

"Patlaban mēs negrasāmies ne apstiprināt, ne noliegt sniegto informāciju," — uzrakstīja Zaharova.

"Taču mūs, protams, pārsteidz svarīgas informācijas noplūšana no Vašingtonas. ASV politiskajai elitei atkal būs jātiek galā: tie atkal ir "krievu hakeri", kas uzlauzuši Valsts departamenta serverus, vai tomēr ASV informācijas drošības draudi radušies Amerikā," — viņa piebildusi.

Krievijas ĀM vadītāja vietnieks Sergejs Rjabkovs paziņoja, ka pagaidām par ASV valsts sekretāra Reksa Tillersona vizīti Krievijā nekas nav zināms, ministrija ziņos kaut ko šajā jautājumā, kolīdz tai būs informācija.

ASV prezidents Donalds Tramps - Sputnik Latvija
Donalds Tramps pastāstījis, kas kavē ASV un Krievijas attiecību uzlabošanos

"Pagaidām par vizīti nekas nav zināms. Ja un kad mums parādīsies, ko piebilst šajā jautājumā, mēs (Krievijas ĀM — red.) uzreiz dosim ziņu," — teica Rjabkovs.

Tāpat Valsts departamentā paziņoja, ka Tillersons nedosies uz NATO valstu ārlietu ministru tikšanos Briselē 5.-6.aprīlī, jo piedalīsies ASV un Ķīnas līderu pārrunās. Kā ziņoja Rietumu mediji, Donalds Tramps un Sji Dziņpiņs varētu tikties 6.-7.aprīlī, taču abu valstu oficiālās amatpersonas pagaidām nav gatavas minēt konkrētus datumus.

"(Valsts sekretāra pienākumu izpildītājs — red.) Toms Šenons pārstāvēs ASV NATO ārlietu ministru tikšanās laikā," — teica iestādes pārstāvis.

Viņš skaidroja, ka aprīlī Tillersons dosies uz G7 tikšanos Itālijā, un pēc tam dosies uz Krieviju. Arī Valsts departamentā paziņoja, ka trešdien, 22.martā, Vašingtonā valsts sekretārs tiksies ar NATO dalībvalstu ārlietu ministriem no Albānijas, Beļģijas, Bulgārijas, Kanādas, Čehijas, Dānijas, Igaunijas, Francijas, Vācijas, Grieķijas, Ungārijas, Islandes, Itālijas, Latvijas, Lietuvas, Luksemburgas, Nīderlandes, Norvēģijas, Polijas, Portugāles, Rumānijas, Slovākijas, Slovēnijas, Spānijas, Turcijas un Lielbritānijas. ASV galvaspilsētā ministri piedalīsies pret ISIS organizētās koalīcijas locekļu sanāksmē.

Ziņu lente
0