Putins, zivis un bērni: kas rādās sapņos Krievijā

© Ignat GorazdСпящие люди на мансарде
Спящие люди на мансарде - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Vispasaules miega dienā Yandex publicējis pētījumu rezultātus par populārākajiem Krievijas iedzīvotāju sapņiem.

RĪGA, 18. marts — Sputnik. Lielākais interneta meklēšanas serveris Krievijā – Yandex noskaidrojis, kas visbiežāk rādās sapņos valsts iedzīvotājiem.

Kompānijas relīze stāsta, ka ik nedēļas Yandex lietotāji no Krievijas uzdod vairāk nekā pusmiljonu jautājumu, kas saistīti ar sapņu tulkošanu. Tādu jautājumu skaits, protams, lielākais ir no rītiem, no 9 līdz 10, jo cilvēki uzdod jautājumus par sapni, kamēr nav to aizmirsuši.

Улица Риги - Sputnik Latvija
Psihologs iesaka, kā pārvarēt sezonālo nomāktību

Sapņi ir ļoti daudzveidīgi – jautājumos aprakstīti simtiem dažādu sižetu, priekšmetu un noteikumu vai dažādas detaļas un nianses. Taču ir viens konkrēts cilvēks, ko Krievijas iedzīvotāji sapņos redz visbiežāk – tas ir prezidents Vladimirs Putins.

Yandex norāda, ka visbiežāk Krievijas prezidents rādās sapņos Čečenijas iedzīvotājiem.

Kāpēc Putins?

Pēc Krievijas Zinātņu akadēmijas Augstākās nervu darbības un neirofizioloģijas institūta miega neirobioloģijas laboratorijas vadītājs Vladimirs Dorohovs uzskata, ka Putins sapņos rādās "uz labu".

"Visbiežāk sapņos rādās cilvēks, kas iemieso atbalstu, spēku, varu, aizsardzību. Putins ir ļoti labi pazīstams. Mūsu sapņi atspoguļo to, kas noticis dienā. Dienā saņemtās informācijas apstrāde un prognoze nākotnei. Mēs mēdzam teikt "rīts gudrāks par vakaru", jo sapņos mēs apstrādājam saņemto informāciju. Mēs atrodam kādu risinājumu, ko darīt un kā dzīvot tālāk," – zinātnieku citē "Izvestija".

Kas vēl rādās sapņos Krievijā?

Jautājumos par sapņiem visbiežāk minēti vārdi: "cilvēks", "zivs", "bērns", "čūska", "mirt". Šie jautājumi ir vienlīdz populāri visā Krievijā. 

"Parasti sapņos rādās dzīva zivs, retāk – liela, cepta, sālīta, beigta, sarkana, svaiga, saldēta, kūpināta, nosprāgusi, kaltēta (popularitātes krišanās secībā). Biežāk to ķer – ar rokām vai makšķeri, retāk – ķidā un pērk. Konkrētu zivju vidū līdera vietu ieņem līdakas, sami un siļķes, taču cilvēki reti ir pārliecināti par to, kāda zivs viņiem sapņos rādījusies," – teikts Yandex relīzē.

Vēl Krievijas iedzīvotājiem sapņos rādās "suņi", "kaķi" un "žurkas".

Eksperti atzīmē, ka dažos reģionos konstatēti tiem raksturīgi sapņi, kas iedzīvotājus interesē visbiežāk. Piemēram, maskaviešiem sapņos rādās "elektriskie vilcieni", "metro" un "svētā Matrona", bet Krimā — "jūra", "viļņi" un "delfīni". Sapņu tulkošana populārāka ir sieviešu vidū – viņas sapņu tulkus meklē desmitkārt biežāk.

Vispasaules miega diena tiek svinēta kopš 2008. gada marta otrās pilnās nedēļas piektdienā Pasaules Veselības organizācijas projekta ietvaros, kas risina miega un veselības problēmas. Ik gadus miega diena tiek atzīmēta ar noteiktu lozungu. Šogad – "Guli mierīgi. Sargi dzīvību".

Ziņu lente
0