Times: Lielbritānija vairs neprot strādāt ar Krieviju un "pāršāvusi pār strīpu" Krimas situācijā

© Sputnik / Владимир Песня / Pāriet pie mediju bankasLielbritānija. Foto no arhīva
Lielbritānija. Foto no arhīva - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Pārstāvju palātas Ārlietu komiteja publicēja ziņojumu, kurā ieteikts uzlabot Krievijas un Lielbritānijas attiecības.

RĪGA, 3. marts — Sputnik. Pēc aukstā kara Lielbritānijas ĀM ir zaudējusi kompetenci ar Krieviju saistītos jautājumos, un rezultātā Londona nav spējusi pareizi novērtēt situāciju ar Krimu, raksta RIA Novosti, atsaucoties uz Times.

Pārstāvju palātas Ārlietu komiteja iepriekš publicēja ziņojumu par Lielbritānijas un Krievijas attiecību stāvokli. Tajā ieteikts uzlabot attiecības starp Maskavu un Londonu, kas pasliktinājušas pēc PSRS sabrukuma.

Krima. Foto no arhīva - Sputnik Latvija
NATO bezpilota lidaparāti sākuši biežāk lidot gar Krimas krastiem

Karaliskā Apvienotā aizsardzības pētījumu institūta direktora vietnieks Džonatans Eials uzskata, ka britu diplomāti "saskārušies ar zināšanu atrofiju, kolektīvās atmiņas zaudēšanu". Pēc viņa teiktā, ĀM pārtraukusi interesēties par Krieviju, kad bruņošanās drudža laiku draudi palikuši pagātnē.

"Vismaz desmit gadus bija skaidrs, ka Krievijas un Rietumu attiecībās kaut kas nav kārtībā, taču šajā jautājumā nekas netika darīts," — uzsvēris Eials. Viņš norādījis, ka Londonas reakcija uz Ukrainas notikumiem un Krimas atkalapvienošanas ar Krieviju uzskatāmi parādījusi britu diplomātu kompetences trūkumu.

"Tikai retie no mums saprata, cik liela ir Krimas vēsturiskā nozīme un cik tā ir svarīga Krievijai no emocionālā viedokļa. Mēs nesapratām, cik tas ir nopietni, un pārspīlējām," — paudis savus uzskatus analītiķis.

Eials uzskata, ka valdībai nepieciešami "vismaz desmit gadi", lai izraudzītos kompetentus diplomātiskos kadrus.

Ziņu lente
0