Vācijas finanšu ministram pa pastu nosūtīts spridzeklis

© REUTERS/Fabrizio BenschМинистр финансов Германии Вольфганг Шойбле
Министр финансов Германии Вольфганг Шойбле - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
1990. gadā jau notika pret Volfgangu Šeibli – toreizējo iekšlietu ministru – vērsts atentāts. Tā rezultātā politiķis guva smagus ievainojumus un pašlaik pārvietojas ratiņkrēslā.

RĪGA, 16. marts — Sputnik. Vācijas finanšu ministrs Volfgangs Šeible saņēmis pa pastu sprādzienbīstamu paku. Sūtījums pienācis Grieķijas "Jaunā demokrātija" partijas priekšsēdētāja vietnieka Adonisa Georgiada vārdā, vēsta RIA Novosti, atsaucoties uz izdevumu "PROTOTHEMA".

Bumbu Finanšu ministrija saņēmusi trešdien. Policija nekavējoties evakuēja cilvēkus no biroja un nogādāja spridzekli drošā vietā.

Turcijas karogs - Sputnik Latvija
Vācijas Finanšu ministrija izvērtē iespēju turpināt finansiālo palīdzību Turcijai

Uz pakas bijis Grieķijas pasta zīmogs, norādīts, ka tās sūtītājs ir Georgiada birojs Atēnās. Grieķu politiķis apstiprinājis šo informāciju.

"Diemžēl tā ir patiesība, un tas nav smieklīgi," — uzrakstīja Georgiadis savā mikroblogā Twitter, norādot, ka pats ir teroristu mērķis.

Trešdien nezināmas personas uzspridzināja pašdarinātu spridzekli, pie Geogriadim piederošās grāmatnīcas.

2010. gada novembrī grieķu anarhistu teroristiskā organizācija — "Ugunīgo šūniņu sazvērestība" sūtīja bumbas uz Atēnās izvietotajām vēstniecībās, kā arī ārvalstu līderiem, tostarp Vācijas kanclerei Angelai Merkelei.

Daži grupējuma locekļi tika arestēti un notiesāti.

Ziņu lente
0