Vācijas Finanšu ministrija izvērtē iespēju turpināt finansiālo palīdzību Turcijai

© RIA Novosti Андрей СтенинTurcijas karogs
Turcijas karogs - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Vācijas un Turcijas attiecības ir saasinājušās pēc Vācijā dzīvojošā turku tautības žurnālista Deniza Jūdžela aresta Stambulā.

RĪGA, 13. marts — Sputnik. Vācijas finanšu ministrs Volfgangs Šoible paziņojis, ka radušās grūtības darbā ar Turciju no ekonomiskās palīdzības viedokļa pēc skandāla ar Turcijas ministru vizītēm vairākās Eiropas Savienības valstīs, kā arī turku izcelsmes Vācijas žurnālista aresta Stambulā, informē RIA Novosti, atsaucoties uz aģentūru Reuters.

Шишки на сосне в поселке Гаспра в Крыму - Sputnik Latvija
Turcija pārtraukusi prāmju satiksmi ar Krimu

"Tādos apstākļos, protams, ir ļoti grūti turpināt darbu šajā jautājumā. Mēs nevēlamies saasināt situāciju, un tam piekrīt visi Vācijas valdībā — mēs tikai vēlamies, lai Turcija atgrieztos pie veselā saprāta," — aģentūra citē Šoibles teikto.

Vācijas un Turcijas attiecības ir saasinājušās pēc Vācijā dzīvojošā turku tautības žurnālista Deniza Jūdžela aresta Stambulā. Turcijas varasiestādes viņu tur aizdomās par "līdzdalību teroristiskā organizācijā, prettiesiskā datu izmantošanu un terorisma propagandu". Vācijas kanclere Angela Merkele pieprasīja Jūdžela atbrīvošanu un plašsaziņas līdzekļu brīvības ievērošanu Turcijā.

Ziņu lente
0