Luganskā paziņojuši, ka ukraiņu diversantus gatavo NATO instruktori

© AFP 2023 / ANATOLII STEPANOV Ukrainas Bruņotie spēki
Ukrainas Bruņotie spēki - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
LTR Valsts drošības ministrs paziņoja, ka ar speciālo militāro struktūrvienību sagatavošanu treniņu centros Ukrainas teritorijā nodarbojas instruktori no Lietuvas, ASV un citām NATO valstīm.

RĪGA, 10. marts —Sputnik. Pašpasludinātas Luganskas Tautas Republikas Valsts drošības ministrijas (VDM) vadītājs Leonīds Pasečņiks paziņojis, ka ukraiņu diversantus, kas saistīti ar teroraktiem LTR un DTR teritorijās gatavojot NATO instruktori, ziņo RIA Novosti.

Situācija pēc apšaudes Doņeckā. Foto no arhīva - Sputnik Latvija
Ukrainas BS apšaudījuši Doņecku ar smago artilēriju

Iepriekš LTR IeM un VDM paziņojušas, ka aizturēti diversanti — Ukrainas bruņoto spēku Speciālo operāciju bataljona 8. pulka karavīri, kurus tur aizdomās par piedalīšanos LTR Tautas milicijas pārvaldes vadītāja Oļega Anaščenko slepkavībā 2017. gada februārī un citos teroraktos LTR un DTR teritorijā.

"8. pulku (Ukrainas bruņoto spēku Speciālo operāciju bataljona 8. pulks — red.), un citas speciālās struktūrvienības (UBS — red.) sagatavo instruktori no Lietuvas, ASV un citām NATO valstīm treniņu centros, kuri atrodas Ukrainas teritorijā", — teica Pasečņiks žurnālistiem.

Pasečņiks arī paudis viedokli, ka "republiku teroristiskās apspiešanas stratēģija šobrīd ir galvenais līdzeklis cīņā ar LTR un DTR, ņemot vērā Ukrainas bruņoto spēku cīņaspējas trūkumu".

Ziņu lente
0