Ukrainas BS apšaudījuši Doņecku ar smago artilēriju

© Sputnik / Ирина Геращенко / Pāriet pie mediju bankasSituācija pēc apšaudes Doņeckā. Foto no arhīva
Situācija pēc apšaudes Doņeckā. Foto no arhīva - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Vakar vakarā un naktī Ukrainas Bruņoto spēku vienības apšaudē izmantojušas aptuveni 130 mīnas un lādiņus, informēja pašpasludinātās Doņeckas Tautas Republikas aizsardzības resoru pārstāvis.

RĪGA, 11. februāris — Sputnik. Vakar vakarā un naktī Ukrainas Bruņoto spēku vienības apšaudījušas Doņeckas rietumu nomali un Jasinovatajas apkaimi no smagās artilērijas, tankiem un mīnmetējiem, informē RIA Novosti, atsaucoties uz Doņeckas ziņu aģentūru.

"No pl. 18.00 līdz 01.00 Ukrainas puse apšaudīja Trudovskije, Aleksandrovkas un Staromihailovkas ciemus Doņeckas rietumos un rūpniecības zonu pie Jasinovatajas ar tankiem, 152 un 122 mm kalibra artilēriju, kā arī 82 mm un 120 mm kalibra mīnmetējiem," — aģentūra citē informācijas avotu — pašpasludinātās DTR aizsardzības resoru pārstāvi.

Viņš uzsvēra, ka Ukrainas bruņotie spēki izmantojuši arī kājnieku bruņumašīnas, granātmetējus, lielkalibra ložmetējus un strēlnieku ieročus. Kopumā Ukrainas puse izmantojusi aptuveni 130 mīnas un lādiņus.

Ukrainas Bruņoto spēku karavīrs pozīcijās Doņeckas apgabalā. Foto no arhīva - Sputnik Latvija
Doņecka informē: Ukraina gatavo uzbrukumu visā frontē Donbasā

Situācija Donbasā saasinājās janvāra beigās. Konflikta puses viena otru apsūdz apšaudes pastiprināšanā un uzbrukuma mēģinājumos pie saskares līnijas Doņeckas rajonā. Kijevas valdība izsludinājusi ārkārtas stāvokli armijas kontrolētajā Avdejevkā, kuras iedzīvotāji gandrīz nedēļu bija palikuši bez elektroenerģijas. Sarežģīta situācija izveidojusies arī zemessargu kontrolētajā Jasinovatajā.

DTR informēja, ka pirmo reizi gandrīz divu gadu laikā Doņecka saskārusies ar zalves uguns reaktīvo sistēmu "Grad" un "Uragan" apšaudēm.

Pie tam Ukrainas AM iepriekš informēja par uzbrukumu Donbasā. "Lai nu būtu kā būdams, taču metru pēc metra, soli pēc soļa, iespēju robežās mūsu puiši ir varonīgi pavirzījušies (uz priekšu — red.)," — paziņoja Ukrainas aizsardzības ministra vietnieks Igors Pavlovskis. Krievijas prezidenta preses sekretārs Dmitrijs Peskovs norādīja, ka šis paziņojums faktiski apstiprina: Ukrainas Bruņotie spēki devušies uzbrukumā, kas pārkāpj Minskas protokolu.

Ziņu lente
0