Serbijā uzsākta bruņoto spēku cīņas gatavības pēkšņa pārbaude

© Sputnik / Евгений Биятов / Pāriet pie mediju bankasSerbijas karavīri. Foto no arhīva
Serbijas karavīri. Foto no arhīva - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Inspekcijas laikā tiks pārbaudīta vienību gatavība īsā laikā atbildēt uz nospraustajiem mērķiem krīzes situāciju plānotajos scenārijos.

RĪGA, 8. marts — Sputnik. Serbijā uzsākta bruņoto spēku cīņas gatavības pēkšņa pārbaude, kas norit pēc valsts aizsardzības ministra Zorana Džordževiča pavēles un valsts prezidenta Tomislava Nikoliča lēmuma, vēsta RIA Novosti, atsaucoties uz Serbijas Aizsardzības ministrijas sniegto informāciju.

"Runa ir par ātrās reaģēšanas spēku vienību operatīvo iemaņu ārkārtas, iepriekš nepieteiktu pārbaudi lauka apstākļos, kas notiks līdz 9. martam vairākās vietās Serbijā," — teikts paziņojumā.

Militārās mācības. Foto no arhīva - Sputnik Latvija
Pēkšņa pārbaude: sakarnieki pilda savu uzdevumu, NATO ceļ trauksmi

Pārbaude tika sākta otrdien ar trauksmes signālu no Aizsardzības sistēmas operatīvā centra, kurā šajā laikā atradās aizsardzības ministrs Džordževičs un ģenerālštāba vadītājs Ļubaša Dikovičs.

"Inspekcijas laikā tiks pārbaudīta vienību gatavība īsā laikā atbildēt uz nospraustajiem mērķiem krīzes situāciju plānotajos scenārijos. Treniņu ietvaros tiks veikti vienību kombinētie pargājieni, šaušanas treniņi, dažādu kaujas uzdevumu risināšana ar speciālajām darbībām," — uzsvēra Serbijas AM.

Pārbaudes mērķis — Serbijas armijas vienību meistarības līmeņa un cīņas gatavības līmeņa palielināšana reaģēšanai uz dažādiem riskiem un valsts drošības apdraudējumu.

Ziņu lente
0