Bijušais Ukrainas premjers sasmīdinājis BBC korespondentu

© Sputnik / Александр Максименко / Pāriet pie mediju bankasUkrainas bijušais premjerministrs Arsenijs Jaceņuks
Ukrainas bijušais premjerministrs Arsenijs Jaceņuks - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Ukrainas bijušais premjerministrs Arsenijs Jaceņuks paziņojis, ka Ukrainas armija aizstāv Eiropu, kurai būtu jāatbalsta Ukrainas iestāšanās Ziemeļatlantijas aliansē.

RĪGA, 7. marts — Sputnik. Ukrainas bijušais premjerministrs Arsenijs Jaceņuks programmas HARDtalk ēterā telekanālā BBC paziņojis, ka nepiekrīt nekādiem kompromisiem konflikta noregulēšanai valsts dienvidaustrumos un ir gatavs "izmisīgi cīnīties", informē RIA Novosti.

Programmas vadītājs Stīvens Sakurs painteresējies, vai Jaceņuks tādā gadījumā ir gatavs paskatīties acīs Donbasā karojošo Ukrainas karavīru mātēm un tēviem. Bijušais premjers izvairījies no atbildes, paziņjot, ka šie karavīri esot "varoņi, kas aizstāv savu zemi".

Nikolajs Azarovs. Foto no arhīva - Sputnik Latvija
Viedoklis
Nikolajs Azarovs: gadsimta afēra un verdzība veselai paaudzei

Jaceņuks paziņojis, ka Ukrainas armija aizstāv Eiropu, kurai būtu jāatbalsta Ukrainas iestāšanās Ziemeļatlantijas aliansē.
"Ja mēs panāksim Ukrainas armijas atbilstību NATO standartiem, tas būs jūsu interesēs, ja Ukrainai iestāsies NATO. Mēs aizsargājam jūsu robežas," — viņš klāstīja.

Savukārt BBC raidījuma vadītājs atzīmēja, ka Jaceņuks vēlamo uzskata par patieso. NATO augstākā vadība Ukrainas perspektīvas iestāties aliansē dēvē par "fantāziju", turklāt, kā Sakurs piezīmēja, pret to iebilst Krievija.

Jaceņuks uz viņa vārdiem attrauca, ka viņš "neraizējas par to, ko vēlas prezidents Putins". Šie vārdi izraisīja BBC raidījuma vadītāja smieklus.

"Iespējams, jūs neuztrauc tas, ko vēlas prezidents Putins, taču lieta tāda, ka, paskatoties uz konfliktu no malas, cilvēks, kuram ir skaidra stratēģija, ietekmes instrumenti un kārtis rokās, — tas ir Vladimirs Putins," — atgādināja Sakurs.

Uz to Jaceņuks paziņoja, ka premjera postenī viņam izdevies nest labumu valstij, arī sekmīgi cīnīties pret korupciju. "Mēs esam daudz ko panākuši," — viņš uzsvēra.

Doņecka - Sputnik Latvija
Doņecka un Luganska ieviesušas ārējo pārvaldi Ukrainas uzņēmumos

"Vai jūs tam ticat? Ukrainas tauta — ne," — attrauca Sakurs un atgādināja, ka Jaceņuka partijas reitings krities līdz 2% un pašu ekspremjeru tur aizdomās par ciešiem sakariem ar oligarhiem. To Jaceņuks izskaidroja ar "kampaņu", kas esot vērsta pret viņu.

2016. gada aprīlī Arsenijs Jaceņuks atkāpās no Ukrainas premjerministra posteņa politiskās krīzes degpunktā. Kā Ministru kabineta vadītājs viņš pieprasīja Ukrainas atteikšanos no ārpusbloku sastāva, atbalstīja karadarbību Donbasā un iniciēja "sienas" būvēšanu uz Krievijas robežas.

Ziņu lente
0