Ekspertu sajūsminājusi Trampa runa ASV Kongresā

© Sputnik / Алексей Филиппов / Pāriet pie mediju bankasASV prezidents Donalds Tramps. Foto no arhīva
ASV prezidents Donalds Tramps. Foto no arhīva - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Tādu prezidenta runu Kongress nav dzirdējis kopš XX gs. 80. gadiem, atzīmēja Maikls Patriks Flanagans.

RĪGA, 2. marts — Sputnik. ASV prezidents Donalds Tramps parādījis savu līdera talantu, uzrunājot Kongresu, radio Sputnik ēterā pastāstīja Maikls Patriks Flanagans, bijušais ASV kongresmenis, kompānijas "Flanagan Consulting" dibinātājs un vadītājs.

Flanagans pastāstīja, ka Trampa vakardienas runa nosaukta par labāko prezidenta vēstījumu Kongresam.

Президент Америки Дональд Трамп в Овальном кабинете - Sputnik Latvija
Tramps: ASV jaunā budžeta mērķis ir valsts drošība

"Iepriekš ASV prezidenti, runājot par situācijas noregulēšanu Tuvajos Austrumos un cīņu ar teroristiem, pozicionēja to kā ASV mēģinājumu glābt pasauli vai vismaz reģionu. Savukārt Tramps paziņoja, ka mēs iznīcināsim ISIS, jo organizācija apdraud mūs, nevis tāpēc, ka tā apdraud Tuvos Austrumus vai vēl kādu. Šis Reiganam raksturīgais tonis un manieres iekaroja amerikāņu sirdis, ko valsts prezidents jau labu laiku nav runājis ar tautu tādā stilā. Gan kreisie, gan labējie augstu novērtēja Trampa runu," — stāstīja Flanagans.

Bijušais kongresmenis atzīmēja, ka lielākajai daļai amerikāņu patīk stingrs viedoklis un spēks, kā arī pati ideja: viņu prezidents cīnīsies ar ISIS nevis tāpēc, lai padarītu pasauli labāku, bet gan tāpēc, ka viņa pienākums ir kalpot cilvēkiem, kuri viņu ievēlējuši par savu līderi.

"Tamlīdzīgus vārdus neesam dzirdējuši ne no Obamas, ne Buša. Klintons gan uzstājās līdzīgā stilā, taču nebūt ne tik spilgti kā Tramps. Mēs neesam neko tamlīdzīgu dzirdējuši no prezidenta kopš 80. gadiem," — uzsvēra Flanagans.

Viņš atzīmēja, ka Trampa runa Kongresā atšķiras no visa, kas iepriekš skanējis no 45. ASV prezidenta administrācijas puses.

"Tramps nav sarežģīts cilvēks, viņš ir ļoti tiešs un atklāti pauž savas domas. Viņa grāmatā "Māksla slēgt darījumus" visa pamatā ir ideja: jūs paceļat latiņu un izklāstāt drosmīgākās un utopiskākās domas, runājot par mērķiem, ko gribētu īstenot perspektīvā. Pārrunu procesā jūs nolaižat latiņu zemāk un noslēdzat darījumu ar jums pieņemamiem noteikumiem. Tā rīkojas ikviens prātīgs pārrunu dalībnieks," — atgādināja Flanagans.

Ģenerālis Makmāsters - Sputnik Latvija
Viedoklis
Ģenerālis Makmāsters – trauksmes signāls pasaulei

Pēc viņa domām, ASV vadība rīkojās pilnīgi pretēji.

"Tieši tāpēc mēs dzirdam nesaprotamus Baltā nama paziņojumus, un tieši tāpēc Vašingtona ir noslēgusi tik lielu skaitu sliktu līgumu. Putins izmanto pirmo taktiku. Viņš rīkojas lieliski un gūst panākumus. Tramps rīkosies tāpat. Arī priekšvēlēšanu kampaņas laikā, kad viņš pauda viedokli dažādos jautājumos, sakot: es gribu panākt, lūk, šo," — paskaidroja eksperts.

Flanagans atzīmēja, ka, uzrunājot Kongresu, Tramps izskatījies tā, kā amerikāņi ir pieraduši redzēt prezidentu — kā cilvēks, kas iegrimis valsts problēmās, nevis jauks zēns no privātā sektora. Amerikāņiem tas iepatikās un nomierināja viņus, noslēgumā piebilda bijušais kongresmenis.

Ziņu lente
0