DTR vadība informē par ārējās pārvaldes ieviešanu Ukrainas uzņēmumos Donbasā

© Пресс-служба А. Захарченко / Pāriet pie mediju bankasГлава ДНР Александр Захарченко на пресс-конференции в Донецке
Глава ДНР Александр Захарченко на пресс-конференции в Донецке - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Pašpasludinātās Doņeckas Tautas Republikas vadītājs informējis Ukrainu par ārējās pārvaldes ieviešanu Ukrainas uzņēmumos, ja Ukrainas valdība nelikvidēs pašreizējo transporta blokādi Donbasā.

RĪGA, 28. februāris — Sputnik. Pašpasludinātās Doņeckas Tautas Republikas vadītājs Aleksandrs Zaharčenko un Luganskas Tautas Republikas galva Igors Plotņickis kopīgajā paziņojumā norādīja, ka Luganska un Doņecka pārtrauks ogļu piegādes uz Ukrainu, ja aktīvisti turpinās Donbasa dzelzceļa blokādi, informē RIA Novosti.

"Esam spiesti paziņot, ka gadījumā, ja līdz pl. 00.00 trešdien (2017. gada 1. martā) blokāde netiks atcelta, mēs ieviesīsim ārējo pārvaldi visos Ukrainas jurisdikcijā esošajos uzņēmumos, kas darbojas DTR un LTR," – teikts dokumentā.

Шахта Макеевуголь в Донецкой области - Sputnik Latvija
Ukrainas iekšlietu ministrs pieprasa pilnīgu tirdzniecības aizliegumu ar Donbasu

Paziņojumā uzsvērts, ka patlaban "nav ne apmaksas iespēju, ne shēmu, lai veiktu ogļu piegādes".

Plotņickis un Zaharčenko uzsvēra, ka Donbasa vadība plāno mainīt uzņēmumu darbību un orientēt tos uz Krievijas, kā arī citu valstu tirgu. Politiķi atgādināja, ka tas bija "viens no pirmajiem solījumiem" DTR un LTR pasludināšanas laikā.

Zaharčenko informējis, ka tiek veidots štābs, kura uzdevums būs kontrolēt ārējās pārvaldes ieviešanu Ukrainas jurisdikcijā esošajos uzņēmumos, informē RIA Novosti, atsaucoties uz Doņeckas ziņu aģentūru.

"Esmu devis rīkojumu izveidot štābu, kas regulēs strādnieku tiesības," – pavēstīja Zaharčenko, jautāts par situāciju Ukrainas uzņēmumos, kuru darbs traucēts Donbasa transporta blokādes rezultātā.

Viņš norādīja, ka patlaban darbs apturēts Jenakijevas metalurģiskajā rūpnīcā un dažos citos uzņēmumos.

"Ja tie (uzņēmumi – red.) neveiks pārreģistrāciju līdz trešdienai, tie visi pilnībā pāries mūsu ziņā. Tas attiecas arī uz stadioniem un viesnīcām," – piebilda DTR vadītājs.

Iepriekš pirmdien kļuva zināms, ka pašpasludinātajā Luganskas Tautas Republikā izveidota līdzīga institūcija uzņēmumu darbības atjaunošanai.

Президент Украины Пётр Порошенко - Sputnik Latvija
Porošenko apsolījis savu atbalstu Krimas iedzīvotājiem

Kijevas pārstāvis Minskas pārrunu humāno jautājumu apakšgrupā Viktors Medvedčuks atzīmēja, ka radikāļu organizētā tirdzniecības blokāde ir pārvilkusi "treknu krustu" Ukrainas pievilcībai investoru acīs.

Janvāra beigās grupa Ukrainas bijušo militārās operācijas dalībnieku un vairāki Ukrainas Augstākās Radas deputāti bloķēja dzelzceļa kravu pārvadājumu satiksmi ar Kijevas nekontrolētajām Donbasa teritorijām. Viņi paziņojuši, ka, pēc viņu domām, jebkāda tirdzniecība ar pašpasludinātajām republikām ir nelikumīga un visi kravu pārvadājumi — kontrabanda.

Blokādes rezultātā traucētas antracīta grupas ogļu piegādes, kas tiek iegūtas Kijevas nekontrolētajās Donbasa teritorijās. Rezultātā Ukrainas valdība ārkārtas sēdē pieņēma lēmumu izsludināt ārkārtas stāvokli enerģētikā un veikt pasākumus resursu ekonomijas apsvērumu dēļ.

Krievijas prezidenta preses sekretārs Dmitrijs Peskovs paziņoja, ka Donbasa transporta blokāde palielina spriedzi reģionā, un Ukrainas valdības nevēlēšanās to pārtraukt rada neizpratni.

Ziņu lente
0