Nākamnedēļ VID sāks pieņemt gada ienākumu deklarācijas

© AgriLife TodayNodokļu deklarācijas aizpildīšana. Foto no arhīva
Nodokļu deklarācijas aizpildīšana. Foto no arhīva - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Valsts ieņēmumu dienests atgādina, ka ienākumu deklarāciju par aizvadīto gadu iespējams iesniegt no 1. marta līdz 1. jūnijam.

RĪGA, 24. februāris — Sputnik. Valsts ieņēmumu dienests no 1. marta sāks pieņemt gada ienākumu deklarācijas 2016.gadā pārmaksātā iedzīvotāju ienākuma nodokļa (IIN) atmaksai, aģentūru LETA informēja VID.

VID ēka - Sputnik Latvija
Pērn VID atklājis darba devēju pārkāpumus 1647 gadījumos

VID vēsta, ka iedzīvotāji arvien aktīvāk izmanto tiesības no VID atgūt pārmaksāto IIN. Ja 2015. gadā tika veiktas atmaksas kopumā 74,4 miljonu eiro apmērā, tad pērn šī summa pieauga jau līdz 92,54 miljoniem.

VID ģenerāldirektore Ilze Cīrule pauž gandarījumu par iedzīvotāju pieaugošo izpratni par savām tiesībām, vēl jo lielāks prieks ir par to, ka cilvēki elektroniskās deklarēšanās sistēmu jeb EDS atzīst par ērtu un viegli pielietojamu.

Šogad attaisnoto izdevumu loks ir paplašināts, ļaujot atgūt daļu iztērētās naudas arī par bērnu interešu izglītību jeb pulciņiem. VID atzīmē, ka pulciņiem jābūt licencētiem, un to vecāki var noskaidrot konkrētajā iestādē, kurā bērns saņem interešu izglītības pakalpojumu. Licencēto pulciņu saraksts būs publicēts VID mājaslapā.

Tāpat būs izmaiņas saistībā ar diferencēto neapliekamo minimumu. Šeit nodokļa atmaksu visvairāk pamanīs tie, kam ienākumi ir mazāki par 4560 eiro gadā jeb 380 eiro mēnesī.

Deklarācijas būs iespējams iesniegt arī Valsts un pašvaldības vienotajos klientu apkalpošanas centros.

Valsts ieņēmumu dienests atgādina, ka līdz 2017. gada 1. jūnijam ienākumi jādeklarē personām, kuras:

  • veikušas saimniecisko darbību;
  • guvušas ienākumus ārvalstīs;
  • saņēmušas ar nodokli neapliekamos ienākumus, kuru kopsumma pārsniedz 4000 eiro;
  • saņēmušas ienākumus, kas apliekami ar nodokli 10% apmērā;
  • saņēmušas ar nodokli apliekamos ienākumus, kas nav ieturēts izmaksas vietā.
Ziņu lente
0