Pērn VID atklājis darba devēju pārkāpumus 1647 gadījumos

© Sputnik / Sergey MelkonovVID ēka
VID ēka - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Pērn veiktajās Valsts ieņēmumu dienesta pārbaudēs konstatētas kļūdas nodokļu aprēķinā, darba laika uzskaitē un citi pārkāpumi.

RĪGA, 12. februāris — Sputnik. Pagājušajā gadā Valsts ieņēmumu dienesta (VID) Nodokļu kontroles pārvalde veica 2786 darba devēju tematiskās pārbaudes, konstatējot pārkāpumus 1647 gadījumos, vēsta LETA, atsaucoties uz VID sniegto informāciju.

Tajā skaitā 1077 gadījumos konstatēts, ka no darba algām netiek pareizi aprēķināti un/vai maksāti nodokļi, 964 gadījumos konstatēti pārkāpumi darba laika uzskaitē, 515 gadījumos VID nav sniegtas ziņas par darba ņēmēju kustību, bet 226 gadījumos konstatēti darbu regulējošo normatīvo aktu pārkāpumi.

Saeimas deputāts Artus Kaimiņš - Sputnik Latvija
Saeimas deputātu tur aizdomās par fiktīvu nodarbināšanu

Darba devēju VID iesniegtajā pārskatā "Ziņojums par valsts sociālās apdrošināšanas obligātajām iemaksām no darba ņēmēju darba ienākumiem, iedzīvotāju ienākuma nodokli un uzņēmējdarbības riska valsts nodevu pārskata mēnesī" 147 gadījumos ir konstatēta datu neatbilstība ar uzņēmuma grāmatvedības datiem.

Vēl 93 gadījumos konstatēti pārkāpumi mikrouzņēmumu nodokļa maksātājiem, 57 gadījumos VID iesniegtajās ziņās par darba ņēmējiem norādīta nekorekta informācija, 55 gadījumos konstatēts, ka netiek aprēķināti nodokļi no algotam darbam pielīdzināmā ienākuma, bet 52 gadījumos konstatēts, ka ar 76 darba ņēmējiem nav noslēgts darba līgums.

Par darba devēju pārbaudēs konstatētajiem pārkāpumiem saskaņā ar Administratīvo pārkāpumu kodeksu 309 gadījumos piemērots naudas sods 123 700 eiro apmērā.

Tāpat pērn veikta 1991 uzņēmumu grāmatvedības uzskaites pārbaude, no kurām 1557 gadījumos konstatēts pārkāpums. Par konstatētajiem pārkāpumiem saskaņā ar Administratīvo pārkāpumu kodeksu naudas sods piemērots 976 gadījumos 258 400 eiro apmērā.

Ziņu lente
0