Tatjana Ždanoka par Vitāliju Čurkinu: viņam bija laba sirds

© Sputnik / Виталий Белоусов / Pāriet pie mediju bankasЧлен Европарламента Татьяна Жданок
Член Европарламента Татьяна Жданок - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Eiropas Parlamenta deputāte Tatjana Ždanoka atzina, ka viņu satriekusi ziņa par Krievijas pastāvīgā pārstāvja ANO priekšlaicīgo nāvi.

RĪGA, 22. februāris — Sputnik. Eiropas Parlamenta deputāte Tatjana Ždanoka uzsver: Vitālija Čurkina nāve ir patiesa traģēdija.

Sarunā ar Sputnik Latvija Tatjana Ždanoka pastāstīja, ka par Krievijas diplomāta nāvi uzzinājusi 20. februārī, vēlu vakarā, ziņu pārraidē, jo patlaban atrodas komandējumā Kirgīzijā.

"Šis traģiskais notikums mani satrieca", — atzina politiķe.

"Ar Vitāliju Čurkinu man palaimējās kontaktēties 2010. gada janvārī. Mēs ar viņu iepazināmies Ņujorkā 25. janvārī, kad kopā ar kolēģiem no Starptautiskās Krievijas tautiešu padomes uzstājāmies ANO – iepazīstinājām pasaules sabiedrību ar krievu diasporu. Tolaik man palaimējās neilgu laiku pavadīt kopā ar Vitāliju Ivanoviču – ļoti interesantu un gudru cilvēku," – pastāstīja Ždanoka.

Чуркин прокомментировал ситуацию вокруг авиаудара коалиции по ВС Сирии - Sputnik Latvija
Viņsaulē aizgājis Krievijas pastāvīgais pārstāvis ANO Vitālijs Čurkins

Viņa piebilda, ka Čurkins bijis ļoti jūtīgs. "Viņš daudz ko pārdzīvoja personīgi un daudz ko turēja sevī, jo, būdams diplomāts, Vitālijs Ivanovičs nevarēja ļauties emocijām. Tādiem cilvēkiem, kuri daudz ko glabā sevī, nevar no tā atbrīvoties, bieži gadās problēmas ar sirdi… Vitālijam Ivanovičam sirds bija, patiešām, ļoti laba sirds," – atcerējās Ždanoka.

Eirodeputāte atzīmēja, ka Čurkins bijis izcils deputāts un profesionālisma paraugs.

"Viņš visu sevi atdeva darbam, un tāds jēdziens kā sabiedriskais pienākums viņam nebija tukša skaņa. Es sēroju līdz ar visiem, kas pazina, mīlēja un cienīja Vitāliju Ivanoviču," – piebilda Ždanoka.

Vitālijs Čurkins aizgāja viņsaulē 20. februārī, dienu pirms savas 65. dzimšanas dienas. Kopš 2006. gada 8. aprīļa viņš ieņēma Krievijas pastāvīgā pārstāvja ANO posteni Ņujorkā.

Ziņu lente
0