Viņsaulē aizgājis Krievijas pastāvīgais pārstāvis ANO Vitālijs Čurkins

Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Diplomāts aizgājis no dzīves dienu pirms savas 65. dzimšanas dienas.

RĪGA, 21. februāris – Sputnik. Krievijas pastāvīgais pārstāvis ANO Vitālijs Čurkins aizgājis no dzīves Ņujorkā, informē Krievijas Ārlietu ministrijas vietne.

"Krievijas Ārlietu ministrija ar dziļu nožēlu paziņo, ka 20. februārī, dienu pirms savas 65. dzimšanas dienas Ņujorkā priekšlaicīgi no dzīves aizgājis Krievijas Federācijas pastāvīgais pārstāvis ANO V.I.Čurkins. Izcilais Krievijas diplomāts aizgājis viņsaulē savā darba postenī. Paužam visdziļāko līdzjūtību Vitālija Ivanoviča Čurkina ģimenei un tuviniekiem," – teikts ziņojumā.

Līdzjūtība no ANO puses

ANO ģenerālsekretāra pārstāvis Farhans Haks ir šokēts par ziņu, ka miris Krievijas pastāvīgais pārstāvis ANO Vitālijs Čurkins. Viņš izteica līdzjūtību diplomāta ģimenei un Krievijas valdībai.

"Mēs skumstam par vēstnieku Čurkinu," – paziņojis Farhans Haks brīfingā. "Esmu šokēts. Pašlaik domās esam kopā ar viņa ģimeni, draugiem un valdību," – viņš teica žurnālistiem.

Nelabojams zaudējums

Vitālijs Čurkins visu mūžu aizstāvējis Krievijas intereses, paziņoja Krievijas pastāvīgā pārstāvja ANO vietnieks Pjotrs Iļjičovs.

"Krievijas ciestais zaudējums ir smags un nelabojams. Vēstnieks Čurkins palika savā darba vietā līdz pēdējam brīdim. Visu savu mūžu viņš veltīja Krievijas interesēm, stāvēja priekšgalā un atradās vislielākās spriedzes punktos," – Čurkina vietnieka vārdus citēja RIA Novosti.

Iļjičovs atzīmēja, ka "viņsaulē aizgājis spilgts diplomāts, izcils cilvēks un skolotājs". "Tāds viņš uz mūžiem saglabāsies mūsu piemiņā," – uzsvēra Iļjičovs.

Izcils diplomāts

"Šodien Ņujorkā priekšlaicīgi miris Vitālijs Ivanovičs Čurkins. Rīt viņam apritētu 65 gadi, – savā lapā Facebook rakstīja Krievijas Ārlietu ministrijas oficiālā pārstāve Marija Zaharova. – Izcils diplomāts. Neparasta personība. Spilgts cilvēks. Mēs esam zaudējuši tuvu cilvēku."

Ziņu lente
0