Policisti sūdzas tiesībsargam par "antikorupcijas" pavēli

© Daniel Rubio / CRISISEiro. Foto no arhīva
Eiro. Foto no arhīva - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Latvijas Apvienotā policistu arodbiedrība uzskata, ka, pavēle, kas aizliedz ceļu satiksmes policistiem nēsāt kabatā vairāk nekā 30 eiro skaidrā naudā dežūras laikā, ierobežo cilvēka tiesības un brīvības.

RĪGA, 20. februāris — Sputnik. Ceļu policisti uzskata, ka aizliegums darba laikā nēsāt makā summu, kas pārsniedz 30 eiro, pārkāpj cilvēktiesības, raksta Baltnews.

Svētdien Valsts policijas priekšnieks Ints Ķuzis izdevis rīkojumu par izmaiņām Ceļu policijas darba organizācijā. Rīkojums tai skaitā liedz patruļdienesta un Ceļu policijas darbiniekiem dežūras laikā ņemt līdzi skaidras naudas summu virs 30 eiro.

Eiro. Foto no arhīva - Sputnik Latvija
Ceļu satiksmes policistiem aizliegs nēsāt kabatā vairāk nekā 30 eiro
Ja kontrolējošās struktūrvienības konstatēs policistam skaidrās naudas summu, kas pārsniegs 30 eiro, radīsies pamats vērtēt policista rīcību disciplinārā kārtā par pavēles neievērošanu. Tāpat lielākas naudas summas izcelsmi un tās iespējamo saistību ar korupciju varētu pārbaudīt Iekšējās drošības birojs.

Atbildē Latvijas policistu arodbiedrība vērsusies pie tiesībsarga Jura Jansona ar lūgumu izvērtēt šāda aizlieguma likumību. Policistus samulsinājuši vairāki jautājumi. Pirmkārt, nav saprotams, no kurienes radusies šī summa — 30 eiro? ko darīt, piemēram, policistam, kurš pēc darba vēlētos nopirkt bērnu apavus, kas aptuveni tik maksā? Otrkārt, rīkojums attiecas tikai uz Ceļu policijas un patruļas dienesta darbiniekiem. Vai citas struktūrvienības nav pakļautas korupcijas riskam?

Arodbiedrības valdes loceklis Aleksejs Rosļikovs paudis tiesībsargam viedokli, ka pavēle ir neefektīva un nedemokrātiska, un aicinājis Jansonu steidzami izskatīt šo jautājumu un tikties ar arodbiedrības pārstāvjiem.

Ziņu lente
0