Biznesa projektu konkurss jauniešiem - "Radām novadam"

© Foto : AlexanderSteinKancelējas preces
Kancelējas preces - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Zemgales jauniešus informēs par iespējām startēt biznesa projektu konkursā "Radām novadam". Konkursa mērķis ir dot iespēju apliecināt sevi talantīgiem un uzņēmīgiem Latvijas jauniešiem, izstrādājot un īstenojot dažādus biznesa projektus Latvijas novados.

RĪGA, 20. februāris — Sputnik. Ceturtdien, 23. februārī, plkst.17.00 Zemgales reģionālajā kompetenču attīstības centrā Jelgavā notiks seminārs par iespējām pieteikt Zemgales jauniešu komandas biznesa projektu konkursā "Radām novadam", aģentūru LETA informēja projekta vadītāja Elīna Miķelsone.

Konkurss ir turpinājums pilotprojektam, kurš noslēdzās 2016.gada vasarā un Eiropas Komisijas vērtējumā tika atzīts par labāko uzņēmējdarbības veicināšanas projektu Latvijā un vienu no labākajiem Eiropā, sacīja Miķelsone.

Судраба Ингуна - Sputnik Latvija
Inguna Sudraba: Kučinska valdība ir kā viļņos mētāta laiva bez laba kapteiņa un komandas

Konkursa mērķis ir dot iespēju apliecināt sevi talantīgiem un uzņēmīgiem Latvijas jauniešiem, izstrādājot un īstenojot dažādus biznesa projektus Latvijas novados. Konkursā jauniešu komandām līdz 2018. gada novembrim, realizējot biznesa idejas, ir jārada pēc iespējas lielāka ekonomiskā vērtība savos izvēlētajos novados — radot jaunas darbavietas, piesaistot investīcijas un dažādos citos veidos veicinot sociālekonomisko attīstību.

Konkursā var piedalīties ikviens jaunietis vecumā no 18 līdz 30 gadiem, pieredze biznesā nevar pārsniegt sešus mēnešus. Jaunieši tiek aicināti pieteikties konkursam līdz 31. martam, izveidojot komandu vismaz trīs cilvēku sastāvā. Komandām tiks sniegts daudzpusīgs atbalsts ideju realizācijai, tās iegūs arī publicitāti un atpazīstamību, potenciāli palielinot iespējas piesaistīt finansējumu saviem projektiem un papildu atbalstu no novadiem.

Talantīgais Raivis Veckāgans: no mūsu ostas — jūsējai - Sputnik Latvija
Talantīgais Raivis Veckāgans: no mūsu ostas — jūsējai

"Radām novadam" no visiem uzņēmējdarbības konkursiem atšķiras ar to, ka tā fokusā ir rezultāti, nevis biznesa idejas, uzsver Miķelsone. Visām komandām, kuras sasniegs rezultātus, būs iespēja saņemt finansiālu atbalstu granta veidā vismaz 2000 eiro apmērā. Papildus tam labākās komandas divu gadu laikā sadalīs balvu fondu 10 000 eiro vērtībā.

Konkursa pilotprojektā, kurš norisinājās no 2014. gada marta līdz 2016. gada jūlijam, iesaistījās ap 120 jauniešiem, radot 14 jaunus uzņēmumus un biedrības, bet projektu īstenošanai piesaistīti apmēram 175 000 eiro.

Konkursu organizē biedrība "Radām novadam" ar "Erasmus+: Jaunatne darbībā" un Izglītības un zinātnes ministrijas Jaunatnes politikas valsts programmas finansējumu.

Ziņu lente
0