BBC filma par futbola faniem šokējusi Krievijas diplomātus

© Sputnik / Владимир Песня / Pāriet pie mediju bankasBBC filma par futbola faniem. Foto no arhīva
BBC filma par futbola faniem. Foto no arhīva - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Filmas pamatā ir 2016. gada Eiropas čempionāta notikumi, kuros Krievijas un Lielbritānijas līdzjutēju grupējumu sadursmēs cieta desmitiem britu līdzjutēju, un diviem cilvēkiem tika konstatēta koma.

RĪGA, 18. februāris — Sputnik. Lielbritanijas telekanāls BBC, kas demonstrēja dokumentālo filmu "Krievijas huligānu armija", sižetu sastādījis tā, lai diskreditētu gaidāmo pasaules čempionātu futbolā, kas notiks Krievijā, informē RIA Novosti, atsaucoties uz Krievijas vēstniecības darbinieku Londonā teikto.

Filmas pamatā ir 2016. gada Eiropas čempionāta notikumi, kuros Krievijas un Lielbritānijas līdzjutēju grupējumu sadursmēs cieta desmitiem britu līdzjutēju, un diviem cilvēkiem tika konstatēta koma. Skaitliski lielāks bija līdzjutēju skaits no Lielbritānijas, taču Krievijas fani guva pārsvaru.

Президент Международного олимпийского комитета Томас Бах - Sputnik Latvija
Viedoklis
Olimpiāde kļuvusi par informācijas kara ieroci

Krievijas vēstniecības darbinieki norāda, ka filma atstāj šokējošu iespaidu. Pēc diplomātu domām, pēc filmas noskatīšanās rodas iespaids, ka tās galvenais mērķis ir radīt britu sabiedrībā bailes par līdzjutēju drošību, kuri plānojuši apmeklēt Krieviju.

"Ņemot vērā futbola nekārtības Marseļā un ierakstus, kuros redzami marginālas uzvedības līdzjutēji no Krievijas, Lielbritānijas valdības sponsorētā telekanāla autori, atbilstoši sastādot sižetu, maksimāli pastrādājuši un ieguldījuši līdzekļus, lai diskreditētu Krieviju un gaidāmo pasaules čempionātu," — savu viedokli pauda diplomātiskās pārstāvniecības darbinieki.

Vēstniecībā piebilda, ka līdzīga kampaņa tika organizēta pirms Olimpiskajām spēlēm Sočos.

Ziņu lente
0