"Coop Eesti" varētu slēgt vairākus veikalus pie Latvijas robežas

Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Arvien vairāk Igaunijas iedzīvotāju dodas iepirkties uz Latviju laikā, kad Igaunijas valdība krasi un vairākkārt paaugstina alkohola un degvielas akcīzes nodokļus.

RĪGA, 16. februāris – Sputnik. Igaunijas mazumtirdzniecības kompānija "Coop Eesti" martā varētu izlemt slēgt līdz sešiem veikaliem valsts dienvidos saistībā ar to, ka veikalu darbība cieš no pārrobežu tirdzniecības ar Latviju, vēstīja LETA, atsaucoties uz Igaunijas sabiedriskā raidorganizācijs ERR teikto. 

Marta vidū plānota "Coop" sanāksme, kurā cita starpā tiks lemts par sešu veikalu Dienvidigaunijā likteni. Galvenā uzmanība tiks veltīta tam, lai atrastu veidus, kā saglabāt veikalu darbību laikā, kad pārrobežas tirdzniecība samazina to apgrozījumu.

Igaunijas dienvidos galvenā mazo veikalu problēma ir tas, ka cilvēki, kad izlēmuši uz Latviju doties iegādāties lētākus alkoholiskos dzērienus, viņi kaimiņzemē iegādājas arī citas preces, ERR teica "Coop Eesti" preses pārstāvis Martins Mīdo.

Базарчик улицы Калнциема - Sputnik Latvija
Krievi brauc uz Igauniju pēc pārtikas, igauņi – uz Latviju pēc alkohola

"Ja jau brauc uz tālāku veikalu, tad tur pērk arī pārtikas produktus un degvielu, un visu citu, ko var iegādāties lētāk. Tas sarežģī mazo veikalu dzīvi," – Latvijas pierobežas veikalu ietekmi komentēja kompānijas pārstāvis.

Viņš atzina, ka nav izslēgta iespēja, ka tiks izlemts kādu vai visus veikalus slēgt.

Arvien vairāk Igaunijas iedzīvotāju dodas iepirkties uz Latviju laikā, kad Igaunijas valdība krasi un vairākkārt paaugstina alkohola un degvielas akcīzes nodokļus.

"Coop" veido 19 korporatīvi ar 80 tūkstošiem īpašnieku, un tirdzniecības tīklam ir 600 tūkstoši lojālu klientu. Grupu veido nepilni 300 pārtikas un pirmās nepieciešamības preču veikali, 250 veikalu tīklu "Maksimarket", "Konsum", "A ja O" veikalu, kā arī 21 būvniecības preču veikals "E-Ehituskeskus".

Ziņu lente
0