Krievi brauc uz Igauniju pēc pārtikas, igauņi – uz Latviju pēc alkohola

© Sputnik / Dinara NikiforovaБазарчик улицы Калнциема
Базарчик улицы Калнциема - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Somijā produkti ir lētāki nekā Pēterburgā, bet Igaunijā pārtika ir vēl lētāka. Pārtikas cenas Baltijas valstī praktiski nemainās jau sesto gadu pēc kārtas.

RĪGA, 14. jūlijs — Sputnik. Sanktpēterburgas iedzīvotāji tagad dod priekšroku Igaunijai, veicot vienas dienas braucienus pēc produktiem, informē Sputnik Igaunija, atsaucoties uz Radio Baltika interviju ar Tūrisma uzņēmumu darbinieku asociācijas viceprezidentu Valēriju Žilkinu. Pēc viņa teiktā, Igaunijā pārtika ir lētāka nekā Somijā, tāpēc krievi arvien biežāk dodas uz Baltijas valsti. Pēdējā laikā pieprasījums pēc vienas dienas braucieniem uz Somiju krita par 15-20%, informēja Žilkins.

Посол Российской Федерации Александр Петров. - Sputnik Latvija
Igaunijas uzņēmēji nav apmierināti ar Krievijas sankciju pagarināšanu

Igaunijā pārtikas cenas ir stabilas jau sesto gadu pēc kārtas 2016. gada jūnijā pat tika novērota deflācija.
Pēc Konjunktūras institūta datiem, kurš aprēķinājis patēriņa groza vērtību Tallinas četru cilvēku ģimenei, 2011. gada jūnijā par nedēļas pārtiku ģimenei bija jāmaksā vidēji 66,95 eiro, bet šogad – 68,55 eiro.
Patēriņa groza vērtība Igaunijā, saskaņā ar jūnija datiem samazinājās par 0,4% gada griezumā, cenas pārtikai un bezalkoholiskajiem dzērieniem samazinājās par 1,2%, salīdzinot ar 2015. gada jūniju, informē Nacionālā statistikas pārvalde.

Igaunijā — preces, Latvijā — alkohols

Igaunijas iedzīvotāji, kas dzīvo blakus Latvijas robežai, dodas uz kaimiņvalsti pēc dzeramā — tur cenas alkoholam par trešdaļu, dažreiz pat divreiz lētāk, raksta rus.err.ee. Ēkā, kur agrāk atradās latviešu robežsargi, tagad pārdod alkoholu, ko var iegādāties no 8 no rīta.

Braukt pie kaimiņiem pēc pāris pudelēm, protams, nav izdevīgi, bet, ja kādam vajag pirkt lielāku partiju svētkiem, cilvēki izvēlas nobraukt tālāk, bet nopirkt lētāk. Daudzi pērk ne tikai sev, bet arī pēc pasūtījuma paziņām.

"Cenas šeit ir ievērojami lētākas. Es zinu, cik daudzām lielām mašīnām te uzpilda degvielu, arī degvīnu iepērk izdevīgi," — norāda Latvijas veikala Tarmo klients.

Ziņu lente
0