Latvijā aug pieprasījums pēc vegānu un veģetāriešu pārtikas produktiem

© Sputnik / Эдуард Песов / Pāriet pie mediju bankasDārzeņi un augļi
Dārzeņi un augļi - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Tirdzniecības tīkli ievērojuši vegānu un veģetāriešu produktu pieprasījuma pieaugumu, paplašina sortimentu un veido īpašus plauktus šādām precēm.

RĪGA, 12. februāris — Sputnik. Pēdējā gada laikā pārtikas produktu segmentā novērota tendence, ka aug pieprasījums pēc vegānu un veģetāriešu produktiem, aģentūrai LETA norādīja Latvijas tirdzniecības tīklu pārstāvji.

"Rimi Latvia" pārstāve Inga Bite pastāstīja, ka aug pieprasījums pēc specifiskiem produktiem, piemēram, bezlaktozes produktiem vai citām vegānu un veģetāriešu iecienītām precēm "Rimi" veikalos arvien ir pieaugošs.

Шашлык - Sputnik Latvija
Tbilisi nacionālisti mēģināja sabarot vegānus ar šašlikiem un cīsiņiem

Veikalā iekārtoti atsevišķi sektori, piemēram, vienkopus apvienoti bezglutēna produkti, preces bez laktozes, diētiskie un sojas produkti, vitamīni un uztura bagātinātāji, kā arī sporta uzturs, informēja Bite.

"Maxima Latvija" komercdirektors Viktors Troicins norādīja, ka, pieaugot pieprasījumam pēc veģetāriešu un vegānupārtikas produktiem, arī uzņēmums "Maxima Latvija" divos lielākajos veikalos Rīgā izveidojis speciālus plauktus ar veģetāriešu un vegānu pārtikas produktiem.

Kopumā šī tikla veikali piedāvā 50 dažādus pārtikas produktus veģetāriešiem un vegāniem. Šie produkti pieejami arī tīkla internetveikalā.

Ziņu lente
0