Tbilisi nacionālisti mēģināja sabarot vegānus ar šašlikiem un cīsiņiem

Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Grupējums no apvienības "Gruzijas spēks" iebruka veģetāriešu kafejnīcā, un sāka mest uz apmeklētāju šķīvjiem gaļu, akcija pārvērtās par kautiņu, kuram pievienojās apkārtējo māju iedzīvotāji.

RĪGA, 1. jūnijs – Sputnik. Masu kautiņš notika Tbilisi veģetāriešu kafejnīcā, kad tur iebruka ultra nacionālistiskā grupējuma pārstāvji, kas bija "bruņoti" ar šašliku iesmiem, informēja Sputnik Gruzija.

Tiek ziņots, ka vegāniem uzbrukuši tā saucamās "Bergmaņa grupas" locekļi no apvienības "Gruzijas spēks".

"Varam droši apgalvot, ka tie bija viņi, jo viens no viņu līderiem —"Bergmans", bija kopā ar viņiem," – informēja "Kivi" kafejnīcas administrācijas pārstāvis.

"29. maijā pulksten 8.30 kafejnīcā notika pasākums – animācijas filma demonstrējums. Tobrīd telpā iebruka "Gruzijas spēka" grupējums, aptuveni 15-20 cilvēki ar mērķi izprovocēt nemierus. Rokās viņi turēja šašliku iesmus, kaklā karājās cīsiņu virtenes. Puiši nopirka alu un sāka mest vakariņojošo veģetāriešu šķīvjos šašlikus un cīsiņus. Savu "izklaidi" viņi filmēja, mētājot šašlikus pa visu zāli," – tā apraksta incidentu "Kivi" administrācija.

Pēc administrācijas informācijas, kaimiņi izsauca policiju, bet kautiņa iniciatori jau bija aizbēguši, kaimiņi sajauca cietušos ar uzbrucējiem, un, mēģinot noskaidrot attiecības, sarīkoja kautiņu ar kafejnīcas darbiniekiem, tai skaitā piedraudot ar nazi.Gruzijas Iekšlietu ministrijā paziņoja, ka kriminālprocess pagaidām nav ierosināts, jo tiek veikti izmeklēšanas pasākumi, kuru ietvaros tiks nopratināti konfliktējošo pušu pārstāvji.

Divi pusaudži tika smagi ievainoti kautiņa rezultātā.

Grupējums "Bergmans" ir pazīstams ar agresīvu attieksmi pret citu rasu un tautību pārstāvjiem, tā locekļi kritizē valdības migrācijas politiku, kā arī izrāda neiecietību pret jauniešu subkultūru pārstāvjiem.

Ziņu lente
0