Rumānijas prezidents uzslavējis pret valdību vērsto mītiņu dalībniekus

© REUTERS / Octav GaneaПрезидент Румынии Клаус Йоханнис
Президент Румынии Клаус Йоханнис - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Pirmdien Rumānijas galvaspilsētā notika arī pret valsts prezidentu vērsta protesta akcija – vairāki tūkstoši cilvēku pieprasīja Johannisa demisiju.

RĪGA, 9. februāris — Sputnik. Rumānijas prezidents Klauss Johanniss intervijā aģentūrai Associated Press paziņojis, ka priecājas par to, ka viņa tautai rūp valsts nākotne, kā arī uzslavēja cilvēkus, kas protestējuši pret politiķiem, kuri ļaunprātīgi izmanto varu, vēsta RIA Novosti.

Protesti Rumānijā - Sputnik Latvija
Rumānijas valdība nolēmusi piekāpties: amnestijas nebūs

Izdevums atzīmē, ka protesti Rumānijā notiek jau devīto dienu. Pie prezidenta pils Bukarestē izvietojusies neliela grupa demonstrantu, kas atbalsta pašreizējo valdību. Johannis īsi aprunājās ar demonstrācijas dalībniekiem laikā, kad viņa palīgi piedāvāja karstu tēju.

Pirmdien Rumānijas galvaspilsētā notika arī pret valsts prezidentu vērsta protesta akcija – vairāki tūkstoši cilvēku pieprasīja Johannisa demisiju.

Pret valdību vērsti protesti pēdējā laikā notiek visā Rumānijā, neskatoties uz to, ka svētdien Ministru kabinets atcēla Kriminālkodeksa grozījumus, kuru dēļ visā valstī izcēlās protesti. Grozījumu rezultātā no ieslodzījuma vietām brīvībā varēja iznākt par korupciju notiesātie valdošās partijas piekritēji. Preses parstāvji norāda, ka pašreizējās protesta akcijas ir vērienīgākās pēdējo 25 gadu laikā.

Ziņu lente
0