Rumānijas valdība nolēmusi piekāpties: amnestijas nebūs

© REUTERS/Stoyan NenovProtesti Rumānijā
Protesti Rumānijā - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Rumānijas Ministru kabinets pieņēmis lēmumu atcelt grozījumus Kriminālkodeksā pēc premjerministra Sorina Grindjanu paziņojuma par to, ka viņš nevēlas sašķelt sabiedrību Rumānijā.

RĪGA, 6. februāris — Sputnik. Svētdien Rumānijas valdība atcēlusi lēmumu par grozījumiem valsts Kriminālkodeksā un amnestiju, kas iepriekš noveda pie masveida protestiem visā valstī, informē Sputnik Lietuva, atsaucoties uz aģentūru RIA Novosti.

Iepriekš pieņemtie grozījumi paredzēja amnestēt par korupciju notiesātos gadījumā, ja notiesātā prettiesisko darbību rezultātā nodarītais zaudējums nepārsniedz 200 tūkstošus leju (aptuveni 48 tūkstošus dolāru).

"Valdības sēdē apstiprināts steidzamā lēmuma projekts, kas paredz atcelt valdības steidzamo lēmumu Nr. 13/2017 par Kriminālkodeksa grozījumiem un papildinājumiem," — teikts ziņojumā.

Valdība informē, ka premjerministrs Sorins Grindjanu lūdzis Tieslietu ministriju steidzami apspriest atceļošā lēmuma jautājumu ar politiskajām partijām un pilsoņiem.

Rumānijā norit plašas protesta akcijas - Sputnik Latvija
Rumānijā norit plašas protesta akcijas

Vienlaikus Ministru kabineta vadītājs pieprasīja ministrijai veikt visus pasākumus, lai sagatavotu likumprojektu, kas atbilstu Konstitucionālās tiesas lēmumam, Eiropas direktīvām, Kriminālajam un Kriminālprocesuālajam kodeksam.

Rumānijas telekanāls Digi24 informējis, ka valdības lēmums ir publicēts un stājies spēkā.

Vakar pie Rumānijas valdības ēkas turpinājās protesta akcija. Telekanāls ziņoja, ka Uzvaras laukumā sapulcējušies aptuveni 2 tūkstoši cilvēku, kuri pieprasa valdības paskaidrojumus. Vienlaikus notika mītiņš valdības atbalstam. Vairāki simti cilvēku pieprasīja valsts prezidenta Klausa Johannisa demisiju.

Masveida protesti valstī sākās pret Rumānijas valdības apstiprinātajiem Kriminālkodeksa grozījumiem. Prese uzskata, ka tās ir plašākās protesta akcijas valstī pēdējo 25 gadu laikā. Iedzīvotāji ir noraizējušies par to, ka valdības apstiprināto grozījumu rezultātā brīvībā iznāks korumpētie politiķi, kuri patlaban izcieš sodu, kā arī vairāki bīstami noziedznieki.

Ziņu lente
0