Politika

Atteikšanās nosodīt Sputnik maksājusi Ivetai Grigulei vietu partijā

CC BY-SA 2.0 / Saeima / Saeimas deputāti dod svinīgo solījumuДепутат европарламента Ивета Григуле
Депутат европарламента Ивета Григуле - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Eiropas Parlamenta deputāte Iveta Grigule, kura balsoja pret rezolūciju, kurā nosodīts Sputnik un Russia Today, izstājusies no Latvijas Zemnieku savienības, lai palīdzētu paaugstināt partijas reitingu.

RĪGA, 9. februāris – Sputnik. Eiropas Parlamenta deputāte Iveta Grigule nolēmusi izstāties no Latvijas Zemnieku savienības (LZS), viņa pastāstīja LTV pārraidē "Rīta panorāma".

Grigule pastāstīja, ka iepazinusies ar jaunāko socioloģisko aptauju rezultātiem, kuri liecina: Zaļo un zemnieku savienības (ZZS) un valdības reitings ir manāmi krities.

"Nevēlos nevienam stāvēt ceļā – ja es esmu kļuvusi par reitingu krišanās iemeslu, ceru, ka šis solis ļaus atgūt agrākās pozīcijas," – viņa pavēstīja.

Эдгарс Таварс - Sputnik Latvija
Viss ir atkarīgs no "Saskaņas": ZZS izvēlas kandidātu Rīgas mēra postenim

ZZS vadītājs Augusts Brigmanis, komentējot Grigules lēmumu, paskaidrojis, ka ir "noguris no visas šīs lietas".

Pērnā gada rudenī Grigule līdz ar Andreju Mamikinu ("Saskaņa") un Tatjanu Ždanoku nobalsoja pret Eiropas Parlamenta rezolūciju saistībā ar cīņu pret Krievijas un teroristisko organizāciju īstenoto propagandu, radot partijas biedru sašutumu.

Valsts premjerministrs Māris Kučinskis aicināja ZZS izvērtēt Grigules rīcību.

"Ivetas Grigules rīcība – apzināta vai nekompetenta – ir pretrunā mūsu valsts interesēm," – tolaik norādīja Kučinskis.

Iepriekš Brigmanis ieteica Grigulei izstāties no partijas, taču neplānoja ierosināt jautājumu par viņas izslēgšanu, jo ZZS nav vienprātības šajā jautājumā.

Ziņu lente
0