Rumānijā norit plašas protesta akcijas

© AFP 2023 / ANDREI PUNGOVSCHIRumānijā norit plašas protesta akcijas
Rumānijā norit plašas protesta akcijas - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Protestu dalībnieki apmētā valdības ēku ar sniega pikām un ledus gabaliem. Vairāki cilvēki mēģinājuši paiet garām policijas kordonam.

RĪGA, 1. februāris — Sputnik. Bukarestē notiek plašas protesta akcijas sakarā ar to, ka Sorina Grindjanu valdība steidzamā kārtībā apstiprinājusi Kriminālkodeksa grozījumus, kas nosaka apžēlošanu un amnestiju vairāku kategoriju ieslodzītajiem, informē RIA Novosti.

Bērnu rotaļlieta no šokolādes olas. Foto no arhīva - Sputnik Latvija
Ferrero pārbaudīs informāciju par bērnu darbu "Kinder" ražotnē Rumānijā

Ļaudis sāka pulcēties pie valdības ēkas pl. 23.00 vakarā. Protestu dalībnieki sauc: "Zagļi!" Viņi pieprasa Ministru kabineta atkāpšanos un ārkārtas vēlēšanas.

Situācija ir saspringta, taču nopietni incidenti nav konstatēti. Protestu dalībnieki apmētā valdības ēku ar sniega pikām un ledus gabaliem. Vairāki cilvēki mēģinājuši paiet garām policijas kordonam.

Rumānijas prezidents Klauss Johannis savā lapā Facebook Bukarestē notiekošo nosauca par "melno piektdienu".

"Šodien ir sēru diena tiesiskai valstij, kas saņēmusi triecienu no justīcijas, taisnīguma un korupcijas apkarošanas pretinieka," — savu viedokli izteica Johannis.

Rumāņu prese ziņo, ka protesta akcijas notiek arī daudzās citās valsts pilsētās.

Iepriekš Grindjanu, kurš tika iecelts premjerministra postenī 4. janvārī, ierosināja amnestēt virkni ieslodzīto, lai atbrīvotu pārpildītos cietumus. Šīs iniciatīvas pretinieki norāda, ka brīvībā var iznākt valdošās partijas piekritēji, kas notiesāti par korupciju.

Ziņu lente
0