Lielbritānijas aizsardzības ministrs uzskata, ka "jāsauc pie atbildības" tādi mediji kā RT un Sputnik

© Sputnik / Евгений Биятов / Pāriet pie mediju bankasТелеканал Russia Today
Телеканал Russia Today - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Kopš pērnā gada nogales Lielbritānijā un citās Eiropas valstīs bieži skan jautājums par informācijas karu ar Krievijas medijiem.

RĪGA, 3. februāris – Sputnik. Lielbritānijas aizsardzības ministrs Maikls Felons uzskata par nepieciešamu saukt pie atbildības RT un Sputnik līdzīgus informācijas resursus, informē RIA Novosti.

"Mūsu atbildē (uz Krievijas darbībām – red.) no NATO un Rietumu puses jāiekļauj aktīvākas darbības, kas vērstas uz cīņu ar nepatieso realitāti, kas tiek radīta ar dezinformācijas palīdzību padomju stilā," – skaidroja Felons, ceturtdien uzstājoties St. Andrews universitātē Skotijā ar plašu, Krievijai veltītu runu.

Krievijas Ārlietu ministrijas oficiālā pārstāve Marija Zaharova - Sputnik Latvija
Neatstāj izvēli: Krievijas ĀM pastāstīja par atbildi EP rezolūcijai mediju jautājumā

"Meli var apiet puspasauli, kamēr patiesība apauj kājas. Mums jāsauc pie atbildības tādi informācijas resursi kā RT un Sputnik. 2015. gadā Ofcom nonāca pie slēdziena, ka RT pārraižu saturs "būtiski maldina vai nav pietiekami objektīvs" jautājumos, kas skar Sīriju un Ukrainu. Neiedomājami ironiski ir tas, ka viena no šīm programmām nosaukta par Truthseeker ("Taisnības meklētājs" – red.)", — apgalvo Felons.

Savā runā Felons vairākas reizes pieminēja RT un Sputnik tamlīdzīgā kontekstā.

Kopš pērnā gada nogales Lielbritānijā un citās Eiropas valstīs bieži skan jautājums par informācijas karu ar Krievijas medijiem. Novembrī Eiropas Parlaments apstiprināja rezolūciju, kurā norādīta nepieciešamība pretoties Krievijas medijiem, pie tam kā galvenais apdraudējums dokumentā nosaukta aģentūra Sputnik un telekanāls ER.

Vienlaikus Lielbritānijas parlamenta pētniecības centra Henry Jackson Society eksperts Endrjū Foksals iepazīstināja ar ziņojumu, kurā norāda uz nepieciešamību publiski izvērtēt britu kontaktus ar Krievijas medijiem vai Krievijas varas iestāžu pārstāvjiem.

Sputnik - Sputnik Latvija
ASV izlūkdienesti daļu ziņojuma par "Krievijas iejaukšanos" veltījuši RT un Sputnik

Eiropas Parlamenta pieņemtajā rezolūcijā "ES stratēģiskās komunikācijas — pretdarbība trešo pušu propagandai" vairāki punkti robežojas ar ierosinājumu ieviest cenzūru pret Krievijas medijiem. Tajā apgalvots, Krievijas valdība, kuras mērķis it kā esot novājināt un sašķelt Eiropas Savienību, "uzstājīgi izmanto plašu līdzekļu un instrumentu spektru." Krievija it kā finansiāli atbalstot opozīcijā strādājošās politiskās partijas un organizācijas ES valstīs un izmantojot starpvalstu divpusējo attiecību faktoru, lai sašķeltu sabiedrības locekļus. Rezolūcija norāda, ka galveno informatīvo apdraudējumu Eiropas Savienībai un tās partneriem Austrumeiropā nes aģentūra Sputnik, telekanāls RT, fonds "Russkij mir" un Krievijas Ārlietu ministrijai pakļautā federālā aģentūra "Rossotrudņičestvo".

Krievijas prezidents Vladimirs Putins, komentējot minēto rezolūciju, apsveica RT un Sputnik žurnālistus ar rezultatīvu darbu. Viņš atzīmēja, ka šis dokuments liecina par acīmredzamu demokrātijas degradāciju rietumu sabiedrībā. Viņš atzina, ka cer uz veselā saprāta uzvaru, kā arī uz to, ka reāli ierobežojumi Krievijas medijiem netiks radīti.

Ziņu lente
0