KNAB priekšnieka pretendentiem pieredze vadošā amatā vairs nav nepieciešama

Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Attiecīgie grozījumi tika pieņemti steidzamības kārtā, lai maksimāli ātrāk varētu izsludināt jauno konkursu uz KNAB priekšnieka amatu.

RĪGA, 2. februāris — Sputnik. Saeima šodien galīgajā lasījumā pieņēma grozījumus likumā, ar kuriem nolemts atteikties no prasības par vismaz triju gadu pieredzi vadošā amatā Korupcijas novēršanas un apkarošanas biroja (KNAB) priekšnieka amata pretendentam, vēsta aģentūra LETA

Pēc Valsts kancelejas (VK) lūguma grozījumi tika pieņemti steidzamības kārtā, lai maksimāli ātrāk varētu izsludināt jauno konkursu uz KNAB priekšnieka amatu.

Ventspils mērs Aivars Lembergs - Sputnik Latvija
Luksus klases automašīna – ne vien pārvietošanas līdzeklis

Lai konkursā varētu pieteikties plašāks pretendentu loks, KNAB likumā noteikts, ka par biroja priekšnieka amata pretendentu varēs izvirzīt personu, kura uzkrājusi amatam atbilstošu darba pieredzi un pieredzi vadošā amatā publiskajā pārvaldē vai tiesību aizsardzības jomā.

Kā skaidrojusi VK, valsts pārvaldes vadītāju atlases pieredze 2016. gadā, kad izmantota kompetenču vērtēšanas metode, liecina, ka laiks vadošā amatā ne vienmēr tieši saistīts ar pilnvērtīgākām kandidāta vadības prasmēm.

Kā ziņots, jaunu konkursu uz KNAB vadītāja amatu varētu izsludināt februāra vidū, šorīt Latvijas Radio lēsa VK vadītājs Mārtiņš Krieviņš.

Ziņu lente
0