Kremli satrauc situācijas saasināšanās Donbasā

© Sputnik / Дэн Леви / Pāriet pie mediju bankasSituācija Donbasā. Foto no arhīva
Situācija Donbasā. Foto no arhīva - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Situācija Donbasā pie saskares līnijas ir saasinājusies, Kremli satrauc konflikta eskalācija, un Krievijas valdības pārstāvji pauž nožēlu par Kijevas atteikšanos no Minskas protokolu izpildes.

RĪGA, 1. februāris — Sputnik. Kremlis pauž satraukumu par situācijas eskalāciju pie saskares līnijas Donbasā — no Ukrainas puses īstenoti agresīvi pasākumi pret zemessargiem.

Krievijas prezidenta preses sekretārs Dmitrijs Peskovs informēja, ka Kremļa rīcībā ir ticama informācija, kas liecina, ka Ukrainas bruņotās vienības devušās uzbrukumā Donbasa pašpasludināto republiku kontrolētajai teritorijai.

"Viņi pārkāpa saskares līniju ar artilērijas atbalstu. Donbasa zemessargiem nācās dot pretsparu Avdejevkas rajonā un atsist ieņemto teritoriju," — pavēstīja Peskovs.

Krievijas prezidenta preses sekretārs pauda nožēlu par cilvēku bojāeju abās pusēs uzbrukumā Donbasa zemessargiem.

Dmitrijs Peskovs norādīja, ka Kijevai nav iespēju kontrolēt šādas vienības, taču uzbrukumu atbalstījuši Ukrainas bruņotie spēki. Šajā kontekstā Kremļa pārstāvis pauda nožēlu par to, ka Kijeva apzināti atsakās pildīt Minskas protokolus.

Kijeva uzskata, ka par situācijas saasināšanos Donbasā vainojama Krievija - Sputnik Latvija
Ukraina apsūdz Krieviju sakarā ar situācijas saasināšanos Donbasā
Informācija par situācijas saasināšanos Donbasā tika sniegta pagājušās nedēļas nogalē. Zemessargi vēsta, ka apšaudēs cietušas Avdejevkas un Makejevkas pilsētas Doņeckas apgabalā, ir upuri. Apšaudītā Avdejevka palikusi bez ūdens, apkures un elektroenerģijas. Pašpasludinātās Doņeckas Tautas Republikas Aizsardzības ministrija informē, ka Ukrainas bruņotās vienības cietušas zaudējumus, kad pēc uzbrukuma nokļuvušas mīnētā iecirknī.

Ukrainas varas iestādes izsludinājušas Avdejevkā ārkārtas situāciju. Vietējie mediji ziņo, ka pilsētā ieradušās glābēju, policijas un Nacionālās gvardes papildvienības, sākta iedzīvotāju evakuacija.
Ukrainas prezidents Petro Porošenko paziņojis, ka vizīti Vācijā pātraucis sakarā ar situācijas saasināšanos pie saskares līnijas Donbasā. EDSO informēja par vēlmi organizēt ārkārtas sēdi jautājumā par situācijas eskalāciju Donbasā pēc Ukrainas pastāvīgā pārstāvja Igora Prokopčuka lūguma.

2014. gada aprīlī Kijeva sāka militāru operāciju pret DTR un LTR, kuras pasludināja neatkarību pēc valsts apvērsuma Ukrainā. ANO rīcībā esošā informācija liecina, ka konfliktā Donbasā gājuši bojā vairāk nekā 10 tūkstoši cilvēku. Ar situācijas noregulēšanu reģionā nodarbojas īpaša kontaktu grupa Minskā. Neskatoties uz vairākiem dokumentiem, kas pieņemti ar mērķi mazināt konfliktu sadursmes Donbasā turpinās.

Ziņu lente
0