Ukraina apsūdz Krieviju sakarā ar situācijas saasināšanos Donbasā

© Sputnik / Сергей Аверин / Pāriet pie mediju bankasKijeva uzskata, ka par situācijas saasināšanos Donbasā vainojama Krievija
Kijeva uzskata, ka par situācijas saasināšanos Donbasā vainojama Krievija - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Pirmdien pašpasludinātās Doņeckas Tautas Republikas varas iestādes informēja par situācijas saasināšanos Donbasā: kārtējā mēģinājumā uzbrukt zemessargu pozīcijām nogalināti vairāk nekā desmit Ukrainas kareivji.

RĪGA, 31. janvāris — Sputnik. Kijeva uzskata, ka par situācijas saasināšanos Donbasā vainojama Krievija, vēsta RIA Novosti, atsaucoties uz Ukrainas Ārlietu ministrijas sniegto informāciju.

Площадь Независимости в Киеве - Sputnik Latvija
Kijeva pieprasa balsstiesības Putina un Trampa pārrunās

Pirmdien pašpasludinātās Doņeckas Tautas Republikas varas iestādes informēja par situācijas saasināšanos Donbasā: kārtējā mēģinājumā uzbrukt zemessargu pozīcijām nogalināti vairāk nekā desmit Ukrainas kareivji. Pie tam Kijeva norāda, ka uzbrukumā esot devušies pašpasludinātās republikas zemessargi. 

Kaujas darbībās bojāta elektroenerģijas padeves līnija, kas nodrošina elektrību Avdejevkas koksa ķīmiskajai rūpnīcai un pašai pilsētai. Komunālie dienesti ziņo, ka bez elektrības palikusi arī Doņeckas filtrēšanas stacija, kas piegādā ūdeni Doņeckai, Avdejevkai un vairākām citām apdzīvotajām vietām.

Sakarā ar situāciju Avdejevkā Ukrainas prezidents Petro Porošenko pārtaucis vizīti Vācijā.

Бывший премьер-министр Украины Николай Азаров - Sputnik Latvija
Intervija
Nikolajs Azarovs: Pašlaik Ukrainā valda piecdesmit brūnā nokrāsas

Doņeckas Tautas Republikas vadītājs Aleksandrs Zaharčenko paziņoja, ka, pēc viņa domām, Kijeva pieņēmusi lēmumu saasinat konfliktu Donbasā, lai pieteiktu ultimātu ASV jaunajam prezidentam Donaldam Trampam.

Ukrainas ĀM skaidro, ka situācijas eskalācija Donbasā liecina par Minskas protokolos norādīto saistībuneizpildīšanu no Krievijas puses. Pie tam Ukrainas AM vērsusies pie "starptautiskajiem partneriem" ar lūgumu izdarīt spiedienu uz Maskavu.

Krievija noliedz Kijevas un rietumvalstu pārmetumus par iejaukšanos Ukrainas iekšējās lietās. Krievijas valdība jau vairākkārt ir uzsvērusi, ka nav iesaistīta Ukrainas iekšējā konfliktā, nav saistīta ar notikumiem dienvidaustrumos un ir ieinteresēta, lai Ukraina pārvarētu politisko un ekonomisko krīzi.

Ziņu lente
0