"Ziemeļu straumi 2" tomēr varētu ielaist Zviedrijā

© Sputnik / Игорь Самойлов / Pāriet pie mediju bankasСтроительная площадка газопровода "Северный Поток"
Строительная площадка газопровода Северный Поток - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Gotlandes varas iestādes jau noraidījušas Nord Stream 2 ierosinājumu iznomāt pilsētas ostu darbiem, kas saistīti ar gāzes vada "Ziemeļu straume 2" būvdarbiem, taču Karlshamnas pilsētas pašvaldība varētu atbalstīt kompānijas ierosinājumu.

RĪGA, 27. janvāris — Sputnik. Karlshamnas pilsētas pašvaldības locekļi gatavojas nākamnedēļ pieņemt lēmumu par to, vai pilsēta piekritīs iznomāt kompānijai Nord Stream 2 pilsētas ostu gāzes vada "Ziemeļu straume 2" būvdarbiem no Krievijas uz Vāciju pa Baltijas jūras dibenu. vēsta Zviedrijas radio SR.

Lielākā daļa balsu pašvaldībā pieder valdošajai koalīcijai, ko veido Sociāldemokrātiskā partija, Centra partija un Tautas partija – liberāļi. Galīgais lēmums ir atkarīgs no viņiem.

"Mēs sakām "jā" līgumam, tas ir komerciāls darījums tirdzniecības ostai," – radio ēterā pastāstīja Tautas partijas pārstāvis Pols Hedlunds. Abas pārējās koalīcijas partijas pagaidām nesniedz informāciju par savu viedokli.

"Man šķiet, ka lieta iet uz "jā" pusi," – paziņoja Hedlunds.

Iepriekš Karlshamnas varas iestādes bija noskaņotas par labu vienošanās slēgšanai ar Nord Stream 2, taču šaubas radās pērnā gada decembrī pēc tikšanās ar Zviedrijas ārlietu ministru Margoru Valstrēmu un aizsardzības ministru Pēteru Hultkvistu. Uz Stokholmu bija uzaicināti ne tikai Karlshamnas, bet arī Gotlandes pārstāvji, jo arī Gotlandes sala plānoja iznomāt savu ostu gāzes vada celtniekiem.

Камеры запуска поршней в начале нитки газопровода Северный поток - Sputnik Latvija
Gotlandes sala vēlas noraidīt "Ziemeļu straumi 2"

Pēc tikšanās Hultkvists žurnālistiem paskaidroja, ka "saskaņā ar vērtējumiem, ostu ekspluatācija negatīvi ietekmēs Zviedrijas militāri politiskās intereses, un mēs par to informējām vietējās varas iestādes." Pēc šīs tikšanās Gotlandes varas iestādes noraidīja Nord Stream 2 ierosinājumu iznomāt ostu.

Projekts "Ziemeļu straume 2" paredz divu gāzes vada maģistrāļu izbūvi no Krievijas piekrastes pāri Baltijas jūrai līdz Vācijai ar kopējo jaudu 55 miljardu kubikmetru gāzes apmērā. "Gazprom" projektā piederēs 50% projekta, Eiropas kompānijām OMV, BASF, Engie, Shell, Uniper (izvesta no E.On) — pa 10%. Jaunais gāzes vads tiks izbūvēts līdzās "Ziemeļu straumei".

Gāzes vada plānošanu, būvdarbus un tālāko ekspluatāciju veiks uzņēmums Nord Stream 2 AG.

Ziņu lente
0