"Vienotības" deputāti grib atņemt Ušakovam "kepku"

© Sputnik / Sergey MelkonovНа месте бывшей свалки на улице Деглава в Риге открылась горка, которая в народе получила название "кепка Ушакова"
На месте бывшей свалки на улице Деглава в Риге открылась горка, которая в народе получила название кепка Ушакова - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Nosaukums "Ušakova kepka" neatbilst latviešu valodas normām un neiekļaujas kultūras vidē, uzskata Rīgas domes deputāti no partijas "Vienotība".

RĪGA, 26. janvāris – Sputnik. Rīgas domes deputāti no partijas "Vienotība" Olafs Pulks un Nils Josts ierosinājuši pārdēvēt kalniņu, kas izveidots izgāztuves vietā Deglava ielā. Tautā to iedēvējuši par "Ušakova kepku", un deputāti vēlas to nosaukt par Dreiliņkalnu.

Deputāti pieprasījuši iekļaut šo jautājumu tuvākās Rīgas domes Pilsētas attīstības komitejas sēdes darba kārtībā. Pulks un Josts norādījuši, ka kalns, kas brīvdienās atvērts slidošanai, slēpošanai un braukšanai ar ragaviņām, ir reāls ģeogrāfisks objekts galvaspilsētā, un tam nepieciešams labskanīgs nosaukums latviešu valodā.

Pļavnieki - viens no lielākajiem Rīgas mikrorajoniem. Foto no arhīva - Sputnik Latvija
Pļavnieki: betons un nekādas romantikas

Rīgas domes interneta vietnē riga.lv oficiāli lietotais nosaukums "Ušakova kepka", iespējams, kalpo priekšvēlēšanu vajadzībām, tomēr nav pieņemams kā vietvārds Latvijas galvaspilsētā. Ministru kabineta noteikumi nosaka, ka vietvārdus Latvijā veido latviešu valodā atbilstoši latviešu valodas normām, izvēlas tādus nosaukumus, kas iekļaujas latviskajā kultūrvidē, sekmē tās vērtību saglabāšanu, savu viedokli pauž "Vienotības" deputāti.

Pakalns Deglava ielā Pļavniekos izveidojās pilsētas izgāztuves vietā, kur kopš 1956. gada līdz 70. gadu vidum tika savesti sadzīves un celtniecības atkritumi. Šīs vietas labiekārtošana sākās 2014. gada rudenī. Pagājušā gada maijā teritorijā tika izveidotas futbola, volejbola, basketbola un tenisa spēles, skrituļslidu un skeitbordu zonas, kā arī rotaļlaukumi dažāda vecuma bērniem.

Kalniņš braucieniem ar ragaviņām tika atvērts decembrī, un šosestdien tiks svinīgi atklāta slidotava.

Jāpiebilst, ka Rīgas pašvaldības lapā sociālajā tīklā Facebok publicēta informācija par iespēju apmeklēt "kalniņu Deglava ielā", nevis "Ušakova kepku". Tas ir pašsaprotams, jo vietnē jau iepriekš tika ziņots, ka šo vietu oficiāli nosaukt par "Ušakova kepku" nav iespējams.

Ziņu lente
0